Operakafe – Tung Tids Tordentale

Tirsdag 3. oktober kl. 19:30

HVOR: Sandnes kulturhus
VARIGHET: ca 90 min inkludert pauser
PRIS: fra 170,- til 170,--
ARRANGØR: Sandnes Operakor og Sandnes kulturhus med støtte fra Norsk kulturråd og Sandnes kommune

FORHÅNDSKJØP SNACKS OG DRIKKE

Slik virker forhåndskjøp

Du kan nå kjøpe snacks og drikke som settes klart til deg før arrangementet. Hvis det er pause vil det kun være mulig å forhåndskjøpe til pausen.

Klikk her for å forhåndskjøpe

PRAKTISK INFORMASJON

Arrangementet starter presis. Foajé og Kulturhusbaren åpner 1 time før arrangementstart. Du viser billetten ved inngang til salen. Om du har mobilbillett bør den lastes ned før inngang for å unngå kødannelse.

Operakafe – Tung Tids Tordentale

Eirik Krokfjord, baryton
Jan Gunnar Sørbø, klaver

Eirik Krokfjord er en dramatisk baryton fra Lørenskog. Han har sin utdannelse fra Norges musikkhøyskole, men studerer nå hos Luis Ledesma. Ledesma har beskrevet ham som «one of the most interesting dramatic baritones I have ever worked with» På operascenen har Krokfjord spilt bla Nick Shadow i Stravinskijs The Rake`s Progress, tittelrollen i Puccinis Gianni Schicchi, Leporello i Mozarts Don Giovanni og Silvio i Leoncavallos Pagliacci. Han har også opptrådt i Strindbergs Et drømspill på Nationaltheateret, i Rom for Dans` danseteaterforestilling Underlandet og på tidligmusikkfestivalen Semana de musica Antiga i Brasil. Repertoaret strekker fra veristisk opera til renessansemonodi , men også nyere musikk som Sir Peter Maxwell Davies` Eight Songs for a Mad King, Dominick Argentos The Andree Expedition, tittelrollen i Ståle Kleibergs opera David &Bathseba, samt flere urframføringer av Martin Ødegaards musikk med Ensemble Aksiom og dirigent Kai Grinde Myrann.

Som konsertsolist har han opptrådt med Oslo Filharmonien, Accademia Bizantina, Capella Vitalis Berlin, Orquesta Sinfonica de Michoacan, Det norske Blåseensemble, KORK, Det Norske Solistkor og Barokkanerne og med dirigenter som Herbert Blomstedt, Alessandro Tampieri, Jorge Parodi, Alexander Humala, Grete Pedersen, Rolf Gupta og Ari Rastainen. Han er også lead-vokalist i det norske doom metal-bandet Funeral.
Sommeren 2023 debuterer han som Scarpia i Skånske Operans oppsetning av Puccinis Tosca og i høst fremfører han for første gang tittelrollen i Mendelssohns Elijah med Akademisk Korforrening.
Les mer på www.eirikkrokfjord.com

Jan Gunnar Sørbø (1982) holdt sin første solo-recital som 14-åring og konserterte i en rekke ulike forbindelser. Han deltok også i en rekke klaverkonkurranser fra ung alder av, og vant ungdommens pianomesterskap som 17-åring og deltok i NRK Talentiaden to år tidligere. Klaver studerte han hovedsaklig med professorene Erling Eriksen, Einar Steen-Nøkleberg, Jens Harald Bratlie, Christina Bjørkøe og Micheal Endres. I 2018 avsluttet han sin solistutdanning ved Syddanske Musikkonservatorium (Odense, DK) med offisiell debutkonsert. I sin PhD-grad fra Norges musikkhøgskole (2017) arbeidet han med fortolkning av soloverker av Beethoven og Chopin, med utgangspunkt i Hans von Bülows instruktive noteutgaver. Jan Gunnar Sørbøs fortolkning kjennetegnes således ved dyptpløyende fremføringer både i teknisk og erkjennelsesmessig forstand. I tillegg til aktiv konsertering som har også undervist ved Norges musikkhøgskole. I 2019 arbeidet han som distriktsmusiker i Suldal kommune og turnerte med Stavanger klaverkvartett. I 2021 gjorde han sin internasjonale solistdebut med Griegs a-moll konsert i Slovakia, under ledelse av dirigenten Theodore Kuchar, noe som har ført til videre engasjement med europeiske orkestre. Sammen med sopranen Eir Inderhaug har han skapt forestillingen «Operagalskap» som spilles rundt om i Norge. Han har videre samarbeidet med en rekke andre fremtredende strykere og sangere, og er jevnlig innom operacafe i Sandnes.