Operakafé – Songs my mother taught me

Tirsdag 17. september kl. 19:30

HVOR: Sandnes kulturhus
VARIGHET: Ca 2 timer inkl pause
PRIS: fra 170,- til 220,--
ARRANGØR: Sandnes Operakor med støtte fra Sandnes kommune og Sandnes kulturhus

Kjøp billett

FORHÅNDSKJØP SNACKS OG DRIKKE

Slik virker forhåndskjøp

Du kan nå kjøpe snacks og drikke som settes klart til deg før arrangementet. Hvis det er pause vil det kun være mulig å forhåndskjøpe til pausen.

Klikk her for å forhåndskjøpe

PRAKTISK INFORMASJON

Arrangementet starter presis. Foajé og Kulturhusbaren åpner 1 time før arrangementstart. Du viser billetten ved inngang til salen. Om du har mobilbillett bør den lastes ned før inngang for å unngå kødannelse.

Operakafé – Songs my mother taught me

OM KONSERTEN

Operaverden er fylt med unge vakre heltinner: døtre, kjærester og hustruer som kjemper for kjærlighet og lider av det. Men hvor er mødrene? Denne konserten utforsker morskap i alle sine former innenfor den klassiske musikkverden, fra lied til opera og musikal. Det blir glade nybakte mødre, mødrene som ofrer seg selv for sine barn, vuggesanger, kjærlighetssanger fra barna for deres mor og mer. Musikk av Dvorák, Schumann, Verdi, Gerschwin, Sondheim med mere.


Friederike Wildschütz er pianist, akkompagnatør og førsteamanuensis ved Universitetet i Stavanger, Fakultet for utøvende kunstfag. Hun har vunnet priser i tyske og internasjonale konkurranser og har opptrådt i flere europeiske land. Mellom 2003 og 2009 studerte hun med professor Gerlinde Otto ved Hochschule für Musik Franz Liszt Weimar. Fra 2009 til 2012 tok hun sin mastergrad og postgraduate diploma hos professor Erling R. Eriksen ved Universitetet i Stavanger. Hun var vinner av Shellprisen i 2012. Hennes hovedinteresse som forsker og utøver er kammermusikk for sang og klaver, spesielt tysk Lied, fra slutten av det 19. og begynnelsen av det 20. århundre. Friederike fullførte i 2018 sitt stipendiatprosjekt ved Universitetet i Stavanger og Program for kunstnerisk utviklingsarbeid om pianistens rolle i Arnold Schönbergs sangsyklus «Das Buch der hängenden Gärten». Hun er en etterspurt akkompagnatør og kammermusiker, og har gjort mange opptredener i Stavanger-regionen, blant annet ved Stavanger Kammermusikkfestival, Norwegian Youth Chamber Music Festival, «Sommer i Bjergsted», og i egenskap av sin jobb som akkompagnatør ved Fakultet for utøvende kunstfag. Hun er medlem av ensemblet OperaVolume som jevnlig serverer «opera til folket», for eksempel i Stavanger konserthus.

Héloïse Baldelli er en fransk-italiensk lyrisk sopran. Hun har en mastergrad i klassisk sang fra Universitetet i Stavanger under veiledning av internasjonal sopran Elizabeth Norberg-Schulz, og spesialisering i opera fra Universitetet i Tor Vergata, Roma. Våren 2024 debuterer hun som Monica i Menottis “The Medium" på Sandnes kulturhus og grevinnen i Mozarts “Figaros bryllup” på Viterbo sommerfestivalen i Italia. Hun har tidligere tolket roller som Juliet i «The Little Sweep», Cavaliere Armidoro i «La Cecchina» og Euridice i "Orfeo". Som Ph.D. kandidat ved Universitetet i Stavanger, forsker hun på fremføringspraksis av sangene til Satie og andre franske modernistiske komponister. I tillegg til klassisk repertoar som 1900-tallet kammermusikk, romantisk opera og operetta, er hun interessert i kabaret og komiske sanger, samt i å lage forestillinger der dans og teater integreres med klassisk vokal kammermusikk. Hun opptrer jevnlig som solist og i ensembler i Norge og i utlandet. Siden 2021 er hun medlem av Ensemble Nereides, som lager forestillinger av klassisk musikk med innslag fra det lette repertoaret som musikal og kabaret. Héloïse har sunget på festivaler som Artic Opera Festival og Chianciano Music Festival og har jobbet med dirigenter som Per Kristian Skalstad, Terje Kvam, Peter Szilvay, Gabriele Bonolis og Salvatore Scinaldi m.fl.

Ilmari Hopkins er født i Finland og fullførte sine cellostudier med Anatoly Nikitin i St. Petersburg, Russland, og med Torleif Thede´en i Stockholm. Siden 2002 jobber han som alternerende solocellist i Stavanger Symfoniorkester og har ogsa° vikariert som solocellist med noen av de viktigste orkestre i Europa, blant annet CBSO City of Birmingham Symphony Orchestra og Bergen Filharmoniske orkester. Ilmari jobber samtidig som lektor i cellospill ved Universitetet i Stavanger og er en populær gjest pa° internasjonale musikkfestivaler, ba°de som kammermusiker og som lærer. Han har en spesiell interesse i a° jobbe med ungdomsorkestre i hele verden. Siden 2008 er han i tillegg cellolærer ved OA Orchestra of the Americas.