Operakafe – Sommerlig Liederaften

Tirsdag 6. juni kl. 19:30

HVOR: Sandnes kulturhus
PRIS: fra 170,- til 170,--
ARRANGØR: Sandnes Operakor og Sandnes kulturhus med støtte fra Norsk kulturråd og Sandnes kommune

FORHÅNDSKJØP SNACKS OG DRIKKE

Slik virker forhåndskjøp

Du kan nå kjøpe snacks og drikke som settes klart til deg før arrangementet. Hvis det er pause vil det kun være mulig å forhåndskjøpe til pausen.

Klikk her for å forhåndskjøpe

PRAKTISK INFORMASJON

Arrangementet starter presis. Foajé og Kulturhusbaren åpner 1 time før arrangementstart. Du viser billetten ved inngang til salen. Om du har mobilbillett bør den lastes ned før inngang for å unngå kødannelse.

Operakafe – Sommerlig Liederaften

Tone Våga Kummervold, mezzo og Friederike Wildschutz (klaver) har kalt sin konsert.
«Sommerlig Liederaften»

Tone Kummervold har etablert seg som en av de ledende mezzosopraner i Norge. Hun debuterte ved Den Norske Opera og Ballett i 2009 og ble fra sesongen 2012/2013 fast medlem av solistensemblet. Her har hun gjort over 25 ulike roller i operarepertoarets klassikere, som Carmen og La Cenerentola. I 2022 høstet hun strålende kritikker for sin tolkning av La Morte i operaen Flammen ved Statsoperaen i Praha, og som Angela i urpremieren av The Listeners av Missy Mazzoli i Oslo. Kummervold gir jevnlig konserter med landets største orkestre, og debuterte i Paris med L’orchestre philharmonique d’Radio France i 2021.

Friederike Wildschutz er pianist, akkompagnatør og førsteamenuensis ved Universitetet i Stavanger, fakultet for kunstfag. Hun har vunnet priser i tyske og internasjonale konkurranser og har opptrådt i flere europeiske land. Mellom 2003 og 2009 studerte hun med professor Gerlinde Otto ved Hochschule fur Musik Franz Lizt Weimar. Fra 2009 til 2012 tok hun sin mastergrad og postgraduate diploma hos professor Erling R. Eriksen Ved Universitete i Stavanger. Hun har vunnet Shellprisen i 2012. Hennes hovedinteresse som forsker og utøver er kammermusikk for sang og klaver, spesielt tysk Lied, fra slutten av det 19. og begynnelsen av det 20. århundre. Friederike fullførte i 2018 sitt stipendiatprosjekt ved Universitetet i Stavanger og Program for kunstnerisk utviklingsarbeid om pianistens rolle i Arnold Schønbergs sangsyklus «Das Buch der hangende Garten» Hun er en etterspurt akkompagnatør og kammermusiker, og har gjort mange opptredener i Stavanger-regionen, blant annet ved Stavanger kammermusikkfestival, Norwegian Youth Chambermusic Festival, «Sommer i Bjergsted» og i egenskap av sin jobb som akkompagnatør ved Fakultet for utøvende kunstfag. Hun er også medlem av ensemblet OperaVolume som jevnlig serverer «opera til folket»