Operakafé – Sanger Før Søvn

Tirsdag 3. september kl. 19:30

HVOR: Sandnes kulturhus
VARIGHET: Ca 2 timer inkl pauser
PRIS: fra 170,- til 220,--
ARRANGØR: Sandnes Operakor med støtte fra Sandnes kommune og Sandnes kulturhus

Kjøp billett

FORHÅNDSKJØP SNACKS OG DRIKKE

Slik virker forhåndskjøp

Du kan nå kjøpe snacks og drikke som settes klart til deg før arrangementet. Hvis det er pause vil det kun være mulig å forhåndskjøpe til pausen.

Klikk her for å forhåndskjøpe

PRAKTISK INFORMASJON

Arrangementet starter presis. Foajé og Kulturhusbaren åpner 1 time før arrangementstart. Du viser billetten ved inngang til salen. Om du har mobilbillett bør den lastes ned før inngang for å unngå kødannelse.

Operakafé – Sanger Før Søvn

OM KONSERTEN

Natten skaper et stille og tankefull rom hvor sjelen har sin plass å snakke. Prosjektet «sanger før søvn» tar deg med til nattens verden, hvor du kan lytte etter hvisking om drømmer, stjerner, mørket, himmel, bønner, måne eller ildfluer. En unik samling av stykkene inspirert av natten.


MEDVIRKENDE:
Izabela Maroun - mezzosopran
Laura Loviskova - fløyte
Hans Petter Tangen - klaver

Foto: Lea Loviskova

Mezzosopranen Izabela Maroun er en aktiv sanger med base i Stavanger. Hun er utdannet ved
Universitetet i Stavanger og har markert seg både som oratoriesanger og konsertsanger og deltatt på konserter med både Stavanger Symfoniorkester, Sandnes Symfoniorkester og Bjergsted Symfoniorkester. Hun har også opptrådt på musikkfestivaler både i Bratislava, i Palermo og her i Norge, bl.a. Oslo Operafestival og Ungdommens Kammermusikkfestival her i Stavanger. Hun har også hatt flere operaroller, blant annet med Opera Rogaland, som Prins Orlovsky i Strauss’ Flaggermusen og Cherubino i Mozarts Tryllefløyten. Izabela har hatt solistoppgaver i verk som Bachs Juleroratorium, Pergolesis Stabat Mater og i Mozarts Requiem og Kroningsmesse og hun har opptrådt med sanger og opera-arier på en rekke kirkekonserter, operakafeer og solokonserter. Izabela er også en ivrig pedagog og særlig opptatt av at studentene finner gleden ved å musisere og formidle gjennom sang, uansett valg av musikksjanger.


Laura Lovišková er en Slovakisk fløytist som bor og studerer i Stavanger. Hun har studert på UiS fakultet for utøvende kunstfag (mastergrad, postgraduate diploma i utøvende musikk og
videreutdannig). Hun jobber også som musikklærer på kulturskoler i distriktet og som
frilansmusiker. Siden i fjor har hun vært fløytist i Opera Rogaland Sinfonietta og vikar fløytist i
Stavanger Symfoniorkester. Hun har deltatt på mange prosjekter (f.e. Ny Musikk - Acoustic
Solitude, Tectonics festival, Flute Poetic, Gianni Schichi - Opera Rogaland, Sommerfest - Rogaland Kammermusikkforening, Yellow Sessions, blant andre). 

Hans Petter Tangen er født 1977 på Karmøy, og han har med andre ord både kunstnerisk talent og geografisk herkomst til felles med Leif Ove Andsnes. Tangen startet allerede i en alder av seks år å ta klaverundervisning, og som svært ung vant han 1. og 2. Pris i Ungdommens Pianomesterskap.
Som 16-åring begynte han å spille med professor Jirí Hlinka – også læreren til Andsnes – først som privatelev, deretter som student ved Barratt-Dues Musikkinstitutt i Oslo. Hans Petter Tangen har gjennom flere år hatt flere viktige oppdrag som solist både i Norge og USA (bl.a. i Universitetets Aula med Barratt-Dues symfoniorkester og i Seattle både som solist og akkompagnatør.) I november i 1998 skapte han seg et internasjonalt navn da han vant 1. pris i Smetanas internasjonale klaverkonkurranse i Tsjekkia. I tillegg til hovedprisen fikk han også utmerkelse for beste fremføring av Bartóks Klaversuite op.14. Han er også professor ved UiS.