Operakafe – Gianni Schicchi

Lørdag 2. oktober kl. 18:00

HVOR: Stor sal - Kulturhuset
PRIS: fra 200,- til 200,-
ARRANGØR: Opera Rogaland i samarbeid med UIS.

Kjøp billett

Operakafe – Gianni Schicchi

Sangstudenter ved UiS, Fakultet for utøvende kunstfag, under ledelse av professor Elizabeth Norberg-Schulz

O mio babbino caro – åh, min kjære pappa, synger Lauretta til sin far Gianni Schicchi for å få lov til å være sammen med sin elskede Rinuccio. Kjærligheten som uttrykkes i hennes velkjente arie, kan synes å stå i kontrast til sjalusien, hykleriet, manipulasjonen og dobbeltspillet som ellers preger det middelalderske Firenze, hvor handlingen i operaen er lagt. Men er nå Lauretta så uskyldig som hun kan virke, der hun forsøker å få viljen sin gjennom hos sin far?

Laurettas arie har vi mange ganger fått høre i vår Operakafé, og til og med den nye operasjefen har sunget arien her i Sandnes kulturhus! Dette er imidlertid første gangen Puccinis enakter Gianni Schicchi blir satt opp i sin helhet her i Sandnes. Operaen ble godt mottatt da den ble uroppført ved The Met i New York i 1918, og den fremføres stadig til publikums store begeistring!

Den velstående Buoso Donati er død, og hans utallige slektninger later som de sørger, men vi forstår raskt at de først og fremst er ute etter sin del av arven. Det ryktes imidlertid at alt skal være testamentert til et kloster, gud forby! Gianni Schicchi foreslår å gjemme bort liket og tilbyr seg å spille rollen som Buoso Donati på dødsleiet, slik at han kan diktere et nytt testamente – et testamente der Donatis gode «venn» Gianni Schicchi blir tilgodesett med både det ene og det andre… Vi kan glede oss til en morsom komedie med løgn, bedrag og ikke minst vakker sang!

Denne høsten er det 20 år siden vi hadde vår første operakafé i Sandnes kulturhus, en konsertserie som i alle år har vært arrangert av Sandnes Operakor i samarbeid med Sandnes kulturhus. Det er stor stas for oss at vi i vårt jubileumsår kan være vertskap for UiS, Fakultet for utøvende kunstfag og Opera Rogalands oppsetning av Gianni Schicchi, en produksjon som også støttes av Sandnes kommune.

Konserten arrangeres av Sandnes Operakor og Sandnes kunst og kulturhus i samarbeid med Opera Rogaland og Universitetet i Stavanger, med støtte av Norsk kulturråd og Sandnes kommune.