Operakafe – Ghøyt og lavt

Tirsdag 17. oktober kl. 19:30

HVOR: Sandnes kulturhus
VARIGHET: ca 90 min inkludert pauser
PRIS: fra 170,- til 170,--
ARRANGØR: Sandnes Operakor og Sandnes kulturhus med støtte fra Norsk kulturråd og Sandnes kommune

FORHÅNDSKJØP SNACKS OG DRIKKE

Slik virker forhåndskjøp

Du kan nå kjøpe snacks og drikke som settes klart til deg før arrangementet. Hvis det er pause vil det kun være mulig å forhåndskjøpe til pausen.

Klikk her for å forhåndskjøpe

PRAKTISK INFORMASJON

Arrangementet starter presis. Foajé og Kulturhusbaren åpner 1 time før arrangementstart. Du viser billetten ved inngang til salen. Om du har mobilbillett bør den lastes ned før inngang for å unngå kødannelse.

Operakafe – Ghøyt og lavt

Lasse Økland, baryton
Astrid Kallenbach-Gustavson, Sopran
Friederike Wildschutz, klaver

Espen Solsbak har måttet melde forfall til Operakafeen siden han ble far for andre gang rett før helgen. Vi gratulerer så mye og håper vi kan få møte Espen igjen til neste år.
Sopranen Astrid Kallenbach-Gustavson ertstatter Solsbak. Hun bor i Stavanger. Sporty gjort av henne å stille på så kort varsel.


Lasse Økland (27) er en ung lyrisk baryton fra Sotra. Stemmens hans har blitt beskrevet som rik og varm, samt veldig moden for hans alder. Lasse har tatt både bachelor- og mastergrad under professor Elizabeth Norberg-Schulz i Stavanger hvor han enda har tette bånd. Sammen med professor Norberg-Schulz nådde han topp karakterer og ble til og med tildelt et stipend av universitetet, for hans tid som student og sin lysende fremtid som sanger. Lasse er en allsidig utøver som er like komfortabel på opera scenen som på konsertscenen. Per i dag han del av Opera Rogaland praktikanter. Høsten 2022 debuterte han i Opera Rogalands Carmen. Lasse Studerer foreløpig ved det prestisjefylte Royal Academy of Music i London, under professor Mark Wildman, hvor han allerede har skilt seg ut og har blitt tilbudt muligheter fra først uke. Siden Lasse begynte sin sang-karriere har hans scenetilværelse, mesterfulle timing og skuespill vært noen av hans sterkeste sider.

Friederike Wildschutz– klaver. Friederike Wildschutz er pianist, akkompagnatør og førsteamenuensis ved Universitetet i Stavanger, fakultet for kunstfag. Hun har vunnet priser i tyske og internasjonale konkurranser og har opptrådt i flere europeiske land. Mellom 2003 og 2009 studerte hun med professor Gerlinde Otto ved Hochschule fur Musik Franz Lizt Weimar. Fra 2009 til 2012 tok hun sin mastergrad og postgraduate diploma hos professor Erling R. Eriksen Ved Universitete i Stavanger. Hun har vunnet Shellprisen i 2012. Hennes hovedinteresse som forsker og utøver er kammermusikk for sang og klaver, spesielt tysk Lied, fra slutten av det 19. og begynnelsen av det 20. århundre. Friederike fullførte i 2018 sitt stipendiatprosjekt ved Universitetet i Stavanger og Program for kunstnerisk utviklingsarbeid om pianistens rolle i Arnold Schønbergs sangsyklus «Das Buch der hangende Garten»Hun er en etterspurt akkompagnatør og kammermusiker, og har gjort mange opptredener i Stavanger-regionen, blant annet ved Stavanger kammermusikkfestival, Norwegian Youth Chambermusic Festival, «Sommer i Bjergsted» og i egenskap av sin jobb som akkompagnatør ved Fakultet for utøvende kunstfag. Hun er også medlem av ensemblet OperaVolume som jevnlig serverer «opera til folket»