Operakafe – Ghøyt og lavt

Tirsdag 17. oktober kl. 19:30

HVOR: Foaje - Kulturhuset
VARIGHET: ca 90 min inkludert pauser
PRIS: fra 170,- til 170,--
ARRANGØR: Sandnes Operakor og Sandnes kulturhus med støtte fra Norsk kulturråd og Sandnes kommune

Kjøp billett

FORHÅNDSKJØP SNACK OG DRIKKE

Slik virker forhåndskjøp

Du kan nå kjøpe snacks og drikke som settes klart til deg før arrangementet. Hvis det er pause vil det kun være mulig å forhåndskjøpe til pausen.

Klikk her for å forhåndskjøpe

Velg dato og arrangement i boksen VELG DATO.

God fornøyelse!

PRAKTISK INFORMASJON

Arrangementet starter presis. Foajé og Kulturhusbaren åpner 1 time før arrangementstart. Du viser billetten ved inngang til salen. Om du har mobilbillett bør den lastes ned før inngang for å unngå kødannelse.

Operakafe – Ghøyt og lavt

Lasse Økland, baryton
Espen Solsbak, tenor,
Friederike Wildschutz, klaver

Lasse Økland (27) er en ung lyrisk baryton fra Sotra. Stemmens hans har blitt beskrevet som rik og varm, samt veldig moden for hans alder. Lasse har tatt både bachelor- og mastergrad under professor Elizabeth Norberg-Schulz i Stavanger hvor han enda har tette bånd. Sammen med professor Norberg-Schulz nådde han topp karakterer og ble til og med tildelt et stipend av universitetet, for hans tid som student og sin lysende fremtid som sanger. Lasse er en allsidig utøver som er like komfortabel på opera scenen som på konsertscenen. Per i dag han del av Opera Rogaland praktikanter. Høsten 2022 debuterte han i Opera Rogalands Carmen. Lasse Studerer foreløpig ved det prestisjefylte Royal Academy of Music i London, under professor Mark Wildman, hvor han allerede har skilt seg ut og har blitt tilbudt muligheter fra først uke. Siden Lasse begynte sin sang-karriere har hans scenetilværelse, mesterfulle timing og skuespill vært noen av hans sterkeste sider.

Espen Solsbak er fra Stavanger, og er nå bosatt i Tomter i Indre Østfold. Han har sin utdanning fra Fakultet for utøvende kunstfag ved Universitetet i Stavanger, Conservatorio di Musica Santa Cecilia i Roma og Operahøgskolen i Oslo. Espen debuterte som Giuseppe i "La Traviata" i 2013 på turné med Den Norske Opera og Ballett. Han har blant annet sunget hovedrollen i "Revansj" Mods-musikalen ved Stavanger Konserthus, og debuterte som Paul Pinmay under Oslo Operafestival 2017 ved Den Norske Opera og Ballett i den nyskrevne operaen ”The Life to Come” av Louis Mander og Stephen Fry. Espen har i flere perioder vikariert i Operakoret ved Den Norske Opera og Ballett. Han er en ettertraktet sanger på frilansmarkedet, med engasjement i Arktisk Filharmoni, Trondheim Symfoniorkester og Opera, Trondheim Vokalensemble, Vocal Art, Vokal Nord, Christiania Mannskor og Kilden teater og Konserthus. I sistnevnte hus har han vært fast medlem av Kilden vokalensemble siden 2018. I 2023 ble Espen medlem i Nordic Tenors.

Friederike Wildschutz– klaver. Friederike Wildschutz er pianist, akkompagnatør og førsteamenuensis ved Universitetet i Stavanger, fakultet for kunstfag. Hun har vunnet priser i tyske og internasjonale konkurranser og har opptrådt i flere europeiske land. Mellom 2003 og 2009 studerte hun med professor Gerlinde Otto ved Hochschule fur Musik Franz Lizt Weimar. Fra 2009 til 2012 tok hun sin mastergrad og postgraduate diploma hos professor Erling R. Eriksen Ved Universitete i Stavanger. Hun har vunnet Shellprisen i 2012. Hennes hovedinteresse som forsker og utøver er kammermusikk for sang og klaver, spesielt tysk Lied, fra slutten av det 19. og begynnelsen av det 20. århundre. Friederike fullførte i 2018 sitt stipendiatprosjekt ved Universitetet i Stavanger og Program for kunstnerisk utviklingsarbeid om pianistens rolle i Arnold Schønbergs sangsyklus «Das Buch der hangende Garten»Hun er en etterspurt akkompagnatør og kammermusiker, og har gjort mange opptredener i Stavanger-regionen, blant annet ved Stavanger kammermusikkfestival, Norwegian Youth Chambermusic Festival, «Sommer i Bjergsted» og i egenskap av sin jobb som akkompagnatør ved Fakultet for utøvende kunstfag. Hun er også medlem av ensemblet OperaVolume som jevnlig serverer «opera til folket»