Operakafé – Fransk og forførende

Tirsdag 12. november kl. 19:30

HVOR: Sandnes kulturhus
VARIGHET: Ca 2 timer inkl pause
PRIS: fra 170,- til 220,--
ARRANGØR: Sandnes Operakor med støtte fra Sandnes kommune og Sandnes kulturhus

Kjøp billett

FORHÅNDSKJØP SNACKS OG DRIKKE

Slik virker forhåndskjøp

Du kan nå kjøpe snacks og drikke som settes klart til deg før arrangementet. Hvis det er pause vil det kun være mulig å forhåndskjøpe til pausen.

Klikk her for å forhåndskjøpe

PRAKTISK INFORMASJON

Arrangementet starter presis. Foajé og Kulturhusbaren åpner 1 time før arrangementstart. Du viser billetten ved inngang til salen. Om du har mobilbillett bør den lastes ned før inngang for å unngå kødannelse.

Operakafé – Fransk og forførende

OM KONSERTEN

Her blir det storslagne franske duetter for tenor og mezzo.

I hver duett er det en sterk kvinnekarakter i sentrum som på hver sin måte gjør sitt beste for å forføre tenoren! Vi får høre duetter fra Carmen (Bizet) Samson et Dalila (Saint-Saens) og Les Troyens (Berlioz) Det blir også arier på fransk, italiensk og norsk/dansk

Christian Damsgaard, tenor,
Lucia Cervoni, mezzo,
Stefan Ibsen Zlatanos, klaver

Lucia Cervoni

Den kanadiske mezzosopranen Lucia Cervoni studerte ved Manhattan School of Music, hvor hun mottok flere priser og stipend, inkludert Hugh Ross Award og Anna Case Mackay Grant fra Santa Fe Opera. Hun var medlem av Seattle Operas Young Artists Programme, der hun utførte roller som Mrs. Grose i The Turn of the Screw og Carmen i Peter Brooks' The Tragedy of Carmen. I tillegg vant hun Washington International Singing Competition i 2007.

Nylige og kommende oppdrag inkluderer Carmen med Kitchener Waterloo Symphony i Canada, Amastris i Xerxes ved Handel Festspiele og Theater Magdeburg, Fox i The Cunning Little Vixen, Octavian i Der Rosenkavalier, og Sister Helen i Dead Man Walking med Welsh National Opera. Hun har også opptrådt som Penelope i The Return of Ulysses ved Longborough Festival, Suzuki i Madama Butterfly ved Den Jyske Opera, og i Boesmans' Julie med Canadian Stage i Toronto. Andre oppdrag inkluderer Verdis Requiem ved The Grange Festival, Amneris i Aida, Grimgerde i Die Walküre, Dorabella i Così fan tutte, Siebel i Faust, Third Lady i Die Zauberflöte, Cherubino i Le Nozze di Figaro, Ulrica i Un Ballo in Maschera, Mary i Der fliegende Holländer, og flere andre roller ved Magdeburg. Som Fest Artist i Magdeburg har hun også sunget roller som Octavian i Der Rosenkavalier, Charlotte i Werther, Carmen, Hansel i Hansel und Gretel, Eboli i Don Carlos, Hermia i A Midsummer Night’s Dream, Niklaus/Muse i The Tales of Hoffmann, Zita i Gianni Schicchi, Maddalena i Rigoletto, Diana i Orpheus in the Underworld, Tisbe i La Cenerentola, og Henzes El Rey de Harlem. Ytterligere oppdrag i Europa inkluderer Charlotte ved Theater Freiburg og Suzuki ved Staatstheater Schwerin. I USA har hun opptrådt som Third Lady i Die Zauberflöte, Tessa i John Kennedys The Trinity ved Santa Fe Opera, Cornelia i Giulio Cesare ved Glimmerglass Opera, og Suky Tawdry i The Beggar’s Opera ved Castleton Festival under Lorin Maazel. Bemerkelsesverdige konsertopptredener inkluderer Handels Messiah og Mozarts Missa Solemnis med Santa Fe Symphony, St John Passion med Singapore Symphony, Mahlers Die Rückert Lieder, Verdis Requiem, og Beethovens 9th Symphony med Magdeburg, samt Messiah med South Carolina Philharmonic. Innspillinger inkluderer Donna Isabella i Die Braut von Messina, utgitt i mai 2016.

Christian Damsgaard

En varm, fleksibel tenorstemme og et stærkt scenisk nærvær har givet Christian mulighed for at arbejde indenfor et bredt spektrum af musikdramatik. Hans speciale er operaroller med en stærk karakter, hvor hans musikalitet og dramatiske talent kan folde sig ud, og hans indspilning af den enfoldige ga°rdskarl Arv i Carl Nielsens Maskarade med Michael Schønwandt og DR Symfoniorkesret høstede han mange roser for. Derudover har han sunget med dirigenter som Rafael Fru¨hbeck de Burgos, Nicholas Cleobury, Christian Kluxen, Olof Boman og Benjamin Bayl. Pa° scenen har han arbejdet med instruktører som Kasper Holten, A`lex Olle´, Floris Visser, Philip Kochheim, Annilees Miskimmon, Deda Colonna og Elisabeth Linton.

Blandt de mange forskellige roller han har sunget, har han især gjort sig bemærket som karaktertenor: Goro i Madama Butterfly (Puccini) pa° Jyske Opera, Creonte i Antigona (Traetta) pa° Theater Osnabru¨ck og Ivan i Næsen (Schostakovitj) pa° Det Kongelige Teater. Senest har han sunget antihelten Jennaro i J.P.E. Hartmanns genopdagede mesterværk Ravnen pa° Danmarksturne´ med Jyske Opera. Derudover er Christian ogsa° performer og producent pa° det nye danske juleoratorium Dejlig er Jorden, der har turneret i det meste af Danmark i 2021 og 2023.

Sæsonen 2024/25 kan han ses i rollen som Mozart i Rimsky-Korsakovs Mozart og Salieri pa° Aarhus Sommeropera, som Kong Ludvig i Fe^te Galante pa° Den Jyske Opera og som Kronborg i Den Glade Enke 2.0 pa° Det Kongelige Teater iscenesat af Kasper Holten.

Christian er vokset op i Aarhus og uddannet pa° konservatoriet i Amsterdam hos Udo Reinemann og Margreet Honig og har derudover en kandidatgrad i musikvidenskab og retorik fra Aarhus Universitet. Med et team af velrenommerede sanglærere og coaches med forskellige ekspertiser udforsker og raffinerer han løbende sin teknik og sin stemmes muligheder og arbejder konstant pa° at udvide sit repertoire og ekspressive potentiale. Christian har videruddannet sig hos Tonny Landy, Ulrich Stærk og Klavs Lewinsky (København), John Lidal (Den Norske Opera i Oslo), Gregory Lamar (Berlin) og senest med Eldo Laro (Deutsche Oper Berlin) og Thomas Bagwell (Det Kongelige Teater)

Stefan Zlatanos Ibsen

Musikken har tatt ham til Hellas, Spania, Italia, Azerbadjan, Tyskland, Polen, Tyrkia, Nederland, Ungarn, Ukraina, Litauen, Latvia, Sverige og USA.Han har jobbet en årrekke på Norges Musikkhøgskole, på talentprogrammet der siden 2012.Stefan har urfremført flere av Marcus Paus`verk, blant annet  »Læreren som ikke ble» og «Requiem» med tekst av Ole Paus 2014. Samt noen sanger i albumet «Cabin fever» i 2022.Han har turnert landet rundt med forestillingen «Operahistorien på 60 minutter» siden 2016 til i dag.Han har under operaens formidlingsavdeling gjort «Nattens dronning» i skoleforestillingen «Funiculi og Funicula» siden 2021.Han har vært akkompagnatør på Musikk-Teaterhøgskolen.Stefan har også jobbet for Norsk Skuespillerinstitutt som kapellmester på Avgangsforestillingene 2022/23.Han instrumenterte/arrangerte Ketil Bjørnstads opera «Flagstad The Opera» 2021og var musikalsk leder. Stefan var kapellmester på urfremføringen av Bjørnstads nye oratorium «Jag etter vind» som ble fremført februar 2024.Han var med som repetitør under produksjonen av Opera Trondheims «La Boheme»-produksjon i 2024, under dirigenten Massimo Zanetti.Stefan har også regissert barneoperaen «Playtime» som har blitt vist for flere hundre barn allerede. Produksjonen var bestilt av Opera til folket i 2022.Han gjør flere oppdrag for Opera Østfold og er for tiden vikardirigent for «Den norske Homofoni av 1990».