Operakafe – Fra Puccini til Piazolla

Tirsdag 22. november kl. 19:30

HVOR: Foaje - Kulturhuset
VARIGHET: ca 1,5 til 2 timer inkludert pauser
PRIS: fra 150,- til 150,--
ARRANGØR: Sandnes Operakor og Sandnes kulturhus med støtte fra Norsk kulturråd og Sandnes kommune

Praktisk informasjon

Arrangementet starter presis. Dørene til salen åpner 15-30 min før. Foajè åpner 1 time før arrangementet. Mer praktisk informasjon finner du her: https://www.sandneskulturhus.no/informasjon/praktisk-informasjon/

Operakafe – Fra Puccini til Piazolla

Lutsoja familietrio er dannet av tre dyktige musikere med røtter i Estland. Familien setter sammen en unik klingende musikalsk trio der alt er mulig. Hver og en av dem har sin egen musikalske bakgrunn og innflytelse med seg, og sammen finner de en måte å få det til å høres ut som en helhet. Du kan finne biter av klassisk, jazz og tradisjonell estisk og norsk musikk, blandet med lydeffekter og improvisasjoner. På Operakafe i Sandnes skal de spille musikk fra Puccini til Piazzolla.

Jaak Lutsoja er en anerkjent trekkspiller i sitt hjemland. I Norge er han kjent for sin deltakelse i Norske talenter høsten 2019, verdsatt for sin unike stil og utrolige teknikk. Han føler seg komfortabel innen jazz, klassisk musikk og verdensmusikk, men også i fri improvisasjon. Jaak har også spilt inn flere CD-er, og hans debutalbum «Contrarian Grooving» ble kåret til European Jazz Radios ukens CD to ganger på rad. I Sandnes ble han for alvor kjent for publikum i suksessforestillingen «Spelemann på taket» i 2019, og ved flere anledninger har han vært akkompagnatør for Sandnes Operakor.

Kersti Ala-Murr er en klassisk skolert sopran som har bodd og jobbet i Norge de siste 25 årene. I tillegg til sang, jobber hun som dirigent og pedagog. Hun har blitt tildelt mange forskjellige priser for sitt kulturelle bidrag. Selv om Kersti er en utmerket klassisk sopran, er hun også åpen for alle slags forskjellige stiler. Hun har deltatt i en rekke jazz-, tango- og crossover-prosjekter og er ikke redd for å bryte grenser.

Liis Lutsoja er jazzfiolinist. Hun studerte 3 år i Frankrike og var student av en av de beste jazzfiolinistene i verden, Didier Lockwood. Selv om instrumentet hennes er av veldig klassisk natur, føler hun seg virkelig behagelig i all slags rytmiske musikkstiler - fra tradisjonell jazz til rockfusion. Hun liker å prøve forskjellige lyder og effekter, spiller noen gang instrumentet som gitar og andre ganger som bass, for å oppdage alle de ulike mulighetene i å spille fiolin.

Sandnes Operakor vil også delta på denne Operakafeen.