Operakafe februar 2020

Onsdag 12. februar kl. 19:30

HVOR: Foaje - Kulturhuset
PRIS: fra 120,- til 120,-
ARRANGØR: Sandnes Operakor og Sandnes kulturhus

Kjøp billett

Operakafe februar 2020

Charlotte Fongen, sopran      
Magne Fremmerlid, bass-baryton
Ida Mo Schanche, klaver

Charlotte Fongen er operasanger, dirigent og komponist. Hun startet sin sangkarriere i NRKs jentekor som femåring. Hun tok sin sangutdannelse bl.a. ved Barratt Dues musikkinstitutt og Norges Musikkhøgskole. Charlotte har sunget roller ved Den Norske Opera og på distriktsoperaene rundt om i Norge. Hun har også gjort roller på scener i Danmark. Charlotte har sitt virke også som dirigent i Oslo og i Tønsberg domkirke. I tillegg er hun engasjert av rikskonsertene for turnevirksomhet i hele landet, da med opera for barn og unge. Hun er også konsert- og oratoriesanger. Charlotte Fongen har skrevet musikkdramatiske verk, sanger og syngespill, og hun arbeider for tiden med sin andre opera. 

Magne Fremmerlid er født og oppvokst i bygda Skodje på Sunnmøre, og har sin musikkutdannelse fra Rogaland Musikkonservatorium i Stavanger. Høsten 1991 debuterte han med Rikskonsertenes debutstøtte i Universitetets Aula i Oslo. Han jobbet 14 år som lektor i musikk på Solborg Folkehøgskole og ved Høgskolen i Vestfold før han ble tilknyttet solistensemblet ved DNO&B, hvor han var han fast ansatt fra 1997 til 2016. Han har sunget mer enn 75 forskjellige operaroller, blant annet Sarastro i Tryllefløyten, Figaro og Bartolo i Figaros Bryllup, Scarpia i Tosca, Landgraf i Tannhäuser og Hagen i Götterdämmerung.  Magne har høstet strålende kritikker i både norsk og internasjonal presse for sine prestasjoner, ikke minst for rollen som Boris i operaen Lady Macbeth fra Mtsensk av Dimitrij Shostakovitsj. Magne har også flere ganger gjestet operaen i København, blant annet i Lulu av Alban Berg. Han gjorde også stor suksess i gigantrollen Gurnemanz i Wagners Parsifal ved det velrennomerte operahuset i Essen i Tyskland. 

Ida Mo er oppvokst i Stavanger og studerte ved Norges Musikkhøgskole fra 1997 hvor hun avsluttet sitt hovedfag i akkompagnement i 2003, alle a°r med Ha°vard Gimse som lærer. Hun er godt etablert som kammermusiker og akkompagnatør og har jobbet med mange velrenommerte musikere i inn- og utland. Spiller jevnlig med norske orkestre og ensembler og har siden 2003 hatt stillingen som pianist i Stavanger symfoniorkester (SSO). Ida har mottatt flere priser og stipend og ved flere anledninger vært solist med bl.a. SSO, Det Norske bla°seensemble og Sandnes symfoniorkester. Har deltatt på en rekke innspillinger med bl.a. SSO og Oslo filharmoniske orkester.

Arrangør: Sandnes Operakor og Sandnes kulturhus, med støtte fra Opera Rogaland, Norsk kulturråd og Sandnes kommune.