Operakafe – En Herrelig Aften

Tirsdag 8. november kl. 19:30

HVOR: Foaje - Kulturhuset
VARIGHET: ca 75 min inkl pause
PRIS: fra 150,- til 150,--
ARRANGØR: Sandnes Operakor og Sandnes kulturhus med støtte fra Norsk kulturråd og Sandnes kommune

Praktisk informasjon

Arrangementet starter presis. Dørene til salen åpner 15-30 min før. Foajè åpner 1 time før arrangementet. Mer praktisk informasjon finner du her: https://www.sandneskulturhus.no/informasjon/praktisk-informasjon/

Operakafe – En Herrelig Aften

Denne gang får vi gjensyn med noen kjære gjengangere på operakafeen.

Espen Solsbak, tenor
Leif Jone Ølberg, baryton
Erling Ragnar Eriksen, piano

LEIF JONE ØLBERG, baryton
Den Nordnorske baryton Leif Jone Ølberg har etablert seg som en av de mest spennende unge operasangerne i Skandinavia idag. Han har høstet mye ros for sitt komiske talent og sterke tilstedeværelse på scenen, kombinert med en vakker og solid stemme. De siste årene har han ved flere anledninger figurert på den Kongelige Danske Opera i København, blant annet som Figaro (Barberen i Sevilla), Escamillo (Carmen), Onegin (Eugene Onegin), og senest våren 2021 i hovedrollen som Henrik i den danske nasjonaloperaen Maskerade av Carl Nielsen. Høsten 2021 var Leif Jone å se i rollen som Reverent Jones i verdenspremieren på den kenyanske operan Nyanga – runaway grandmother ved Kenya National Theatre i Nairobi. Leif Jone er også en erfaren oratoriumsolist og liedsanger. Han har sunget solistpartiet i blant annet Handels Messias, Juleoreatoriet, Johannespasjonen, Carmina Burana og Mozart’s Rekviem. Nylig har han turnert rundt i Danmark med Italienisches Liederbuch av Hugo Wolf. Han gjør også jevnlig turnéer med sin far som akkompagnatør. Fremtidige oppdrag inkuderer Papageno (Tryllefløyten) og Scaramouche (Fete Galant) for Den Jyske Opera.

Espen Solsbak
Espen Solsbak er fra Stavanger, men er nå bosatt i Tomter i Viken. Han har sin utdanning fra utøvende kunstfag på UIS, Conservatorio di Musica Santa Cecilia i Roma, og Operahøgskolen i Oslo.
Espen Solsbak er en ettertraktet sanger på frilansmarkedet, med engasjement i Arktisk Filharmoni, Trondheim symfoni og Opera, Trondheim Vokalensemble, Christiania mannskor, Kilden Vokalensemble og Den norske Opera og Ballett, der han er vikar i Operakoret.

Erling Ragnar Eriksen
Erling Ragnar Eriksen er en ettertraktet akkompagnatør for sangere. Han har opptrådt i inn- og utland over mange år og har gjort flere cd-innspillinger. I år 2000 ble han tildelt Griegprisen. Eriksen var fram til 2021 professor ved Universitet i Stavanger. Han har også vært professor ved Barratt Due Musikkinstitutt i Oslo. Han gir jevnlig Masterklasser, både i Europa og i verden.