Operakafe desember 2019

Tir 10. des kl. 19:30

HVOR: Foaje - Kulturhuset
PRIS: fra 120,- til 120,-
ARRANGØR: Sandnes Operakor

Kjøp billett

Operakafe desember 2019

Espen Solsbak, tenor
Leif Jone Ølberg, bariton
Dorina Komani, klaver
Sandnes Operakor, under ledelse av Kersti Ala-Murr

Tenoren Espen Solsbak er født og oppvokst i Stavanger. Han er utdannet ved Universitetet i Stavanger og Kunsthøgskolen i Oslo. Han debuterte som solist med Stavanger Symfoniorkesters fremføring av Schuberts messe i G-dur våren 2013, og han har siden vært frilans sanger. Operadebuten hadde han i rollen som Giuseppe i La Traviata i regi av DNO&B, og han har blant annet gjort rollen som Joab i Ståle Kleibergs David and Bathsheba. Her i Sandnes kulturhus har vi hørt ham både ved Opera Rogalands operagallaer og tidligere operakaféer, blant annet i rollen som Bill i Barbers enakters opera A Hand of Bridge.

Leif Jone Ølberg skulle også være godt kjent for vårt faste operakafépublikum. Han startet sin musikkopplæring på fiolin da han vokste opp i Kabelvåg i Lofoten. Etter hvert ble det sangen han valgte å satse på, og etter en lang utdanning ved Universitetet i Stavanger, Guildhall School of Music & Drama i London og Operaakademiet i København har han gjort suksess i en rekke operaroller, blant annet Escamillo i Carmen, Figaro i Barberen i Sevilla og Marcello i La Bohème. Inneværende sesong er han engasjert ved Den Jyske Opera, blant annet i tittelrollen i Tsjajkovskijs Eugen Onegin.

Dorina Komani begynte å spille piano allerede som 5-åring med Albanias pianostjerne Lili Tafaj. Sju år gammel holdt hun sin første konsert, og som elleveåring kom hun på 2. plass i Tiranas EPTA pianokonkurranse. Hun har sin utdanning fra Norges Musikkhøgskole, hvor hun har spilt under Leiv Ove Andsnes, Håvard Gimse, Liv Glaser og Wolfgang Plagge. Hun er akkompagnatør ved Musikkteaterhøgskolen i Oslo, Oslo By Steinerskole og Bærum kulturskole. Dorina spiller regelmessig som solist, kammermusiker og akkompagnatør i Skandinavia.

Arrangør: Sandnes Operakor og Sandnes kulturhus, med støtte fra Opera Rogaland, Norsk kulturråd og Sandnes kommune.