Operakafé – Carpe Diem

Tirsdag 29. oktober kl. 19:30

HVOR: Sandnes kulturhus
VARIGHET: Ca 2 timer inkl pause
PRIS: fra 170,- til 220,--
ARRANGØR: Sandnes Operakor med støtte fra Sandnes kommune og Sandnes kulturhus

Kjøp billett

FORHÅNDSKJØP SNACKS OG DRIKKE

Slik virker forhåndskjøp

Du kan nå kjøpe snacks og drikke som settes klart til deg før arrangementet. Hvis det er pause vil det kun være mulig å forhåndskjøpe til pausen.

Klikk her for å forhåndskjøpe

PRAKTISK INFORMASJON

Arrangementet starter presis. Foajé og Kulturhusbaren åpner 1 time før arrangementstart. Du viser billetten ved inngang til salen. Om du har mobilbillett bør den lastes ned før inngang for å unngå kødannelse.

Operakafé – Carpe Diem

OM KONSERTEN

Programmet utforsker spenningsfeltet mellom å gripe øyeblikket og å fanges i fortidens vev. Det blir utdrag fra to av Norges viktigste sangsykluser, nemlig Griegs «Haugtussa» og Irgens-Jensens «Japanischer Frühling». Vi vil også støte på vidt ulike karakterer fra operarepertoaret som den frihetssøkende Carmen, mystiske Mélisande, tvilende Charlotte og troende Adalgisa. Iblandet dette får du klaververker av Grieg og Liszt.

BIO

Eira Huse er en mezzosopran som har vært solist på steder som The Verbier Festival, Festival d’Aix-en-Provence, Opéra de Lyon, Royal Opera House Muscat, Oslo Kammermusikkfestival og Oslo Kirkemusikkfestival. I 2022 sang hun tittelrollen som Carmen med Opera Rogaland. Hun har mottatt stipender som Lillystipendet og Statens 2-årige arbeidsstipend for yngre kunstnere, og vant 1.pris i Nina SOLO Competition.


Jan Gunnar Sørbø (1982) holdt sin første solo-recital som 14-åring og konserterte i en rekke ulike forbindelser. Han deltok også i en rekke klaverkonkurranser fra ung alder av, og vant ungdommens pianomesterskap som 17-åring og deltok i NRK Talentiaden to år tidligere. Klaver studerte han hovedsaklig med professorene Erling Eriksen, Einar Steen-Nøkleberg, Jens Harald Bratlie, Christina Bjørkøe og Micheal Endres. I 2018 avsluttet han sin solistutdanning ved Syddanske Musikkonservatorium (Odense, DK) med offisiell debutkonsert. I sin PhD-grad fra Norges musikkhøgskole (2017) arbeidet han med fortolkning av soloverker av Beethoven og Chopin, med utgangspunkt i Hans von Bülows instruktive noteutgaver. Jan Gunnar Sørbøs fortolkning kjennetegnes således ved dyptpløyende fremføringer både i teknisk og erkjennelsesmessig forstand. I tillegg til aktiv konsertering som har også undervist ved Norges musikkhøgskole. I 2019 arbeidet han som distriktsmusiker i Suldal kommune og turnerte med Stavanger klaverkvartett. I 2021 gjorde han sin internasjonale solistdebut med Griegs a-moll konsert i Slovakia, under ledelse av dirigenten Theodore Kuchar, noe som har ført til videre engasjement med europeiske orkestre. Sammen med sopranen Eir Inderhaug har han skapt forestillingen «Operagalskap» som spilles rundt om i Norge. Han har videre samarbeidet med en rekke andre fremtredende strykere og sangere, og er jevnlig innom operacafe i Sandnes.