Operakafé – Bella Italia!

Søndag 21. november kl. 18:00

HVOR: Foaje - Kulturhuset
PRIS: fra 120,- til 120,-
ARRANGØR: Sandnes Operakor og Sandnes kulturhus med støtte fra Norsk kulturråd og Sandnes kommune

Kjøp billett

Operakafé – Bella Italia!

Operakafé i Sandnes kulturhus – 20 år!

Ann Beth Solvang, mezzosopran    
Jürgen Sacher
, tenor        
Erling Ragnar Eriksen
, klaver
Sandnes Operakor
, under ledelse av Kersti Ala-Murr

Det er i disse dager 20 år siden den første operakaféen ble arrangert i Sandnes kulturhus. Siden den gang har vi avholdt tilsammen ca. 170 operakaféer! Dette feirer vi med en reise gjennom de store italienske operaer og det neapolitanske musikklandskap.

Sangerparet som har base i Tyskland har valgt ut verker av Verdi, Puccini, Mascagni, Leoncavallo, Santoliquido, Tosti, Bellini og Curtis. Reisen fører oss gjennom de store følelser og kvaler i operaer som Cavalleria Rusticana, Don Carlos og Turandot, samt livsglede og sorgløshet i smektende italienske viser om kjærlighet, lengsel, vin og livskraft.

Augsburger og Kammersänger Jürgen Sacher har vært fast operasolist ved statsoperaen i Hamburg siden 1991, hvor hans kjernerepertoar er Wagner og Strauss. Han har i løpet av sin karriere gjestet mange store operahus som La Scala, Salzburger Festspiele og Statsoperaen i Berlin. Tenoren har også utallige innspillinger på samvittigheten.

Mezzosopranen Ann-Beth Solvang, som er oppvokst på Jæren, har gjestet vår operakafé ved flere anledninger. Etter årene ved musikklinja på Lundehaugen, Musikkonservatoriet i Stavanger og Statens Operahøgskole i Oslo ble hun ansatt ved Statsoperaen i Hamburg. Nå for tiden er hun solist ved Oldenburgische Staatstheater i Niedersachsen. Hun har også vært gjestesolist ved blant annet Theater an der Wien, Opera Bastille Paris, Bayerische Staatsoper og vår egen nasjonalopera i Oslo.

Paret har ved flere anledninger musisert sammen med pianist Erling R. Eriksen