MIRAGE satelittfestival – Leviathan, 2012 Verena Paravel and Lucien Castaing-Taylor

Lørdag 15. oktober kl. 14:30

HVOR: Sal 2 - KINOKINO
VARIGHET: 87 min
PRIS: fra 100,- til 130,--
ARRANGØR: Sandnes kunst- og kulturhus/MIRAGE dokumentarfilmfestival

MIRAGE satelittfestival – Leviathan, 2012 Verena Paravel and Lucien Castaing-Taylor

Regissørduoen Lucien Castaing-Taylor og Véréna Paravel plasserte seg selv inn i filmhistorien og blant de mest innovative og kompromissløse filmskaperne i vår tid. Leviathan er en film like gjerne kan vises på veggen på Tate Modern som på kinolerretet. Den handler om opplevelsen av å jobbe ombord på en fisketråler i mørke, dype og farlige farvann. 

Ved hjelp av en rekke små kameraer som i praksis blir kastet rundt i båten, under vann, sammen med fisk og måker, slog og blodsøl får vi oppleve en fisketråler slik selv ikke de som jobber ombord der ville kunne kjenne seg igjen i. Filmen skaper en opplevelse av noe vi mennesker ikke kan se med egne øyne, men et nærmest hallusinatorisk blikk, fra helt uventede vinkler, gis følelsen av at vi også ser hva fisken ser, hva måkene ser, til og med hva skipet ser. 

Regissørene har fått stor anerkjennelse for sine tidligere filmer, og nå også representert på årets MIRAGE med deres aller siste film fra årets Cannes festival; De Humani Corporis Fabrica. De tilhører en gruppe filmskapere som utgjør The Sensory Ethnography Lab ved Harvards Film Study Center, som kort oppsummert har en målsetning om å ikke å bare vise, fortelle eller informere deg om en livsstil, men å få deg til å oppleve hvordan denne livsstilen kan føles.

Mer info: https://www.mirage.no/films/leviathan