Milkica Radovanovic – Foajekonsert

Lørdag 29. februar kl. 14:00

HVOR: Foaje - Kulturhuset
VARIGHET: 1 time, ikke pause
PRIS: fra 20,- til 20,-
ARRANGØR: Sandnes kulturhus

Kjøp billett

Milkica Radovanovic – Foajekonsert

I 2020 fyller Sandnes kulturhus 20 år, og dette skal selvsagt markeres. Som ledd i jubileumsfeiringen vil vi presentere utvalgte perler fra regionens mangfoldige musikkliv. En lørdagsettermiddag hver måned presenterer vi en ny artist, i et bredt spekter av musikalske uttrykk. Scenen er kulturhusfoajèen, og alle musikkinteresserte er hjertelig velkommen. Få det med deg – billetten koster bare 20 kroner.

Milkica Radovanovic er pianist og organist som har et bredt og allsidig repertoar som spenner fra tidlig barokkmusikk til samtidsmusikk og filmmusikk. Hun er aktiv som solist og kammermusiker, er en ettertraktet akkompagnatør og en verdsatt lærer. Hun opptrer jevnlig i både inn- og utland. Hun var semifinalist i den Internasjonale Bach-konkurransen i Leipzig i 2018 og hun har vunnet priser for opptredener både innen kammermusikk og som solopianist på internasjonale konkurranser, som blant annet Internasjonal klaverkonkurransen Roma i Italia, Internasjonal klaverkonkurransen «Dr Vojislav Vuckovic»i Serbia, Europeisk musikk-konkurransen Citta di Moncalieri i Italia, Kammermusikk-konkurransen ved Universitetet i Stavanger i Norge, Internasjonal konkurranse «Davorin Jenko» i Serbia, osv

Milkicas utrettelige energi, drivkraft og lidenskap har brakt henne mange priser og utmerkelser. Hun er mottaker av HRH Crown Prince Alexander II-prisen, gullmedaljen fra Nis Kommune for utmerket prestasjon, og sølvmedaljen som høyeste utmerkelser av Universitetet i Nis.

Milkica har musikkutdanning fra Universitetet i Serbia og Universitetet i Stavanger, hvor hun studerte piano med profesorrene Erling R.Eriksen og Daniel Rohm. Hun videreutdanner seg nå ved Fakultet for utøvende kunstfag i Stavanger for sin mastergrad i klassisk orgel under professor Vidar Vikøren og Bjørn Andor Drage.

Milkicas tolkninger av verker med stor stilistisk bredde og fremførelser kjennetegnes av teknisk perfeksjon, et kraftfullt temperament, fraseringsevne, intellektuell kontroll og et ekstraordinært grep om form. Hennes kunstneriske vilje og emosjonelle instinkt aldri opptrer hjemløst eller frakoblet grundig refleksjon og et sikkert intellektuelt overblikk. Hennes tolkning av Bach verker holder alt fra elegante utførelsen av dekorative detaljer, bevissthet om retoriske elementer, til den nitide oppmerksomhet omkring dypere strukturelle og konstruktive prinsipper.

Milkica er lidenskapelig opptatt av undervisning. Hennes undervisningsstil er tilpasset til hver enkelt elev, og hun skaper en læringsopplevelse som både er utfordrende og hyggelig for elever. Hun har lang arbeidserfaring, hun underviste ved Videregående skole i Serbia, Musikkskolen i Stavanger, og Bodø Kulturskole. For tiden bor hun i Jessheim, hvor hun underviser på Ullensaker Kulturskole.