Kunstnersamtale – Markus Brendmoe og Hans Edward Hammonds

Søndag 25. september kl. 13:00

HVOR: Kinokino kunstsal

ARRANGØR: Sandnes kunst- og kulturhus

Kunstnersamtale – Markus Brendmoe og Hans Edward Hammonds

Markus Brendmoe er en av Norges ledende samtidskunstnere, og i høst er han aktuell med utstilling i Kinokino kunstsal. I den anledning inviterer vi til kunstnersamtale mellom Brendmoe og kollega Hans Edward Hammonds.

Gjennom malerier, treskulpturer og flagg viser Brendmoes utstilling oss emosjonelle tilstander. Motivene er knyttet til eksplisitte uttrykk for følelser, hvor ekspressive penselstrøk og fargebruk formidler kunstnerens fysiske skapelsesprosess. Hvert verk har som mål å danne et personlig forhold mellom kunstner, kunstverk og publikum.

Markus Brendmoe er kjent for sin utforskning av maleriet og dets historie. Et tilbakevendende tema er hvordan ideer ivaretas i møte med tradisjonelle medier som tegning, maleri og skulptur. Brendmoes praksis hviler på nysgjerrighet og behov for erkjennelse, ofte i møte med kunsthistoriske forbilder. Brendmoe huser også en sterk interesse for ikonografi, hvor trafikkskiltets rene, knappe og entydige budskap settes opp mot kunstens ønske om flertydighet, overskridelse og originalitet.

Hans Edward Hammonds utforsker samarbeid, samhandling og deltagelse i sitt kunstnerskap og har de senere årene ledet relasjonelle prosjekter på skoler, institusjoner og kunstnerstyrte visningssteder. I 2020 var han Barnas By-kunstner i Sandnes og viser i år et nytt deltagerbasert verk til åpningsutstillingen på Nasjonalmuseet.

Omvisning i utstillingen etter samtalen.
Arrangementet er et samarbeid mellom Kapittel og Kinokino kunstsal.

Mer om utstillingen