Kunstfilm – Selvportrett

Torsdag 20. mai kl. 18:00

HVOR: Sal 2
VARIGHET: 1 time og 18 min
PRIS: fra 150,- til 150,-
ARRANGØR: Sandnes kunst- og kulturhus

Kjøp billett

Kunstfilm – Selvportrett

Et portrett av en kunstner og av en dødelig sykdom, regissert av Margreth Olin, Katja Høgset og Espen Wallin.

Filmen er et portrett av en kunstner og et portrett av en dødelig sykdom. Lene Marie Fossen ble de siste årene kjent som en fotograf i verdensklasse som lider av alvorlig anoreksi. Hun har hatt et unikt prosjekt, nemlig å avkle sykdommen, vise den frem i all sin skrekk. Eksponere skammen, konfrontere sykdommen, bryte dens regler for å overleve. Fotokunsten hennes er naken og ærlig.

Gjennom Lene Maries egne bilder vil vi få en unik tilgang til hvordan det er å leve med sykdommen. Bildene hennes er en viktig del av filmen, de er på vei ut i verden, kjente gallerier ønsker å stille dem ut. Lene Marie har alltid hatt en indre glød som hun skaper fra, uansett motgang. Det siste året endret dette seg.

22. oktober i år døde Lene Marie av anoreksi. Hun rakk å se filmen ferdig. Sammen med foreldrene bestemte hun at filmen skulle lanseres etter planen, det var viktig for Lene Marie at hennes historie kunne bety noe for andre.

Selvportrett er en film om kunstens og overlevelsens kraft, men den reiser også viktige spørsmål om hvilken behandling en som lider av alvorlig anoreksi trenger. Publikum får møte en usedvanlig jente i en rå og poetisk film.

Aldersgrenser:
Denne filmen har partier med mørk stemning. Den beskriver et alvorlig . sykdomsforløp og har en tematikk som kan virke forstyrrende på barn. Filmen får derfor 12-årsgrense.

Skuespillere: Med: Lene Marie Fossen, Morten Krogvold, Torill Fossen, Geir Fossen
Regi: Margreth Olin, Katja Høgset, Espen Wallin
Foto: Espen Wallin, Øystein Mamen, Lars Tubaas Øymo
Manus: Margreth Olin, Espen Wallin og Katja Høgset
Musikk: Susanne Sundfør
Produsent: Margreth Olin
Produksjonsselskap: Speranza AS
Varighet: (minutter) 78
Produksjonsår: 2019
Originalspråk: Norsk  
Sjanger: Dokumentar