Kunstfilm – Marianne & Leonard – Words of Love

Torsdag 29. oktober kl. 18:00

HVOR: Sal 2 - KINOKINO
VARIGHET: 1 t og 41 min
PRIS: fra 150,- til 150,-
ARRANGØR: Sandnes kulturhus

Kjøp billett

Kunstfilm – Marianne & Leonard – Words of Love

Grunnet mulig fare for spredning av korona-virus er visningen flyttet. Vi beklager det inntrufne. De som har kjøpt billetter til opprinnelig arrangement den 14. mai, kan beholde disse og benytte dem til den nye visningen.

«Marianne & Leonard – Words of Love» er en vakker historie om den unike kjærligheten mellom Leonard Cohen og hans norske kjæreste og store inspirasjon Marianne Ihlen, som blant annet inspirerte ham til å skrive en av hans mest kjente låter «So Long Marianne». 

Forholdet deres startet på den idylliske greske øyen Hydra i 1960, hvor de begge var en del av et bohemsk samfunn bestående av kunstnere, forfattere og musikere. Filmen følger deres forhold fra starten av tiden på Hydra, en tid full av «fri kjærlighet» og åpne ekteskap, og til hvordan forholdet deres utviklet seg da Leonard Cohen ble en berømt musiker.

Kjærlighetshistorien mellom Marianne og Leonard varte livet ut. Underveis i filmen får vi se hvordan livet på den vakre øyen Hydra utfoldet seg, oppturene og nedturene i Leonards karriere, og den inspirerende kraften som Marianne besatte.

Marianne og Leonard døde med tre måneders mellomrom. Men rett før Marianne døde fikk hun tilsendt et brev. Et kjærlighetsbrev fra Leonard.

Norgespremiere 11.10.2019
Originaltittel Marianne & Leonard: Words of Love
Sjanger Dokumentar Musikkfilm
Medvirkende Leonard Cohen, Marianne Ihlen, Judy Collins, Richard Vick, Helle Goldman
Regi Nick Broomfield
Nasjonalitet USA
Originalspråk Engelsk/Norsk
Lengde 1 t. 41 min.
Distribusjon Selmer Media

Aldersgrense Tillatt for alle
Begrunnelse Denne filmen inneholder ingen scener som antas å være skadelige for de yngste. Den blir derfor tillatt for alle.