Kunstfilm – Botticelli, Florence and the Medici

Torsdag 9. september kl. 18:00

HVOR: Sal 2
PRIS: fra 150,- til 150,-
ARRANGØR: Sandnes kunst- og kulturhus og Kapittel

Kjøp billett

Kunstfilm – Botticelli, Florence and the Medici

OBS! Filmen er flyttet fra opprinnelig dato 29. april. 
SMS er sendt ut til alle som har kjøpt billetter. Du kan benytte opprinnelige billetter på ny dato. 

Fra Salvador Dali til Andy Warhol, David LaChapelle til Jeff Koons og Lady Gaga – ingen er immun mot den evige fascinasjonen for Botticelli og hans kunst.

Skjønnhet, kreativitet og geni. Den italienske renessansen blomstret i Firenze under Medici-familiens styre og Lorenzo de’ Medici blir ofte kalt «den største beskytter av litteratur og kunst noensinne» og bærer tilnavnet «Den prektige»

I butikkene og de statlige bygningene var det mye skjønnhet som levde side om side med de mørke sidene av byen; maktkamp, intriger og brutal vold var en daglig kontrast i byen som er kjent for sin skjønnhet. Sandro Botticelli (1445-1510) var den kunstneren som klarte å fange byens sjel og denne kontrasten i sine kunstverk. Her gjenopplever vi Firenze gjennom sine kunstsjapper gjennom Botticellis liv, samarbeid, utfordringer og suksesser.

Botticelli var beskyttet under Medici-familiens vinger og anså seg selv som en oppfinner av ekte skjønnhet og uttrykte dette i verk som Venus Fødsel og Våren. Lorenzo den prektiges dødsfall, de apokalyptiske prekenene fra Girolamo Savonarola markerer starten på en nedgang for den florentiske mesteren som ble glemt i tre århundrer.

Prerafaelittene gjenoppdaget Botticelli og utløste en genuin interesse for hans kunstverk som har vart fra 1800-tallet til den dag i dag.

Filmen har engelsk tekst