Knøttekino – Snekker Andersen og Julenissen

Lørdag 5. desember kl. 12:00

HVOR: Sal 2 - KINOKINO
VARIGHET: 1 time og 13. min. Tillatt for alle
PRIS: fra 100,- til 100,-
ARRANGØR: Sandnes kulturhus

Kjøp billett

Knøttekino – Snekker Andersen og Julenissen

Film basert på Alf Prøysens bok. Mye varme og ekte julestemning for hele familien!

Snekker Andersen elsker julen mer enn noen annen høytid, og han gjør alt for at familien hvert år skal oppleve ordentlig jul. – Og det viktigste med julen er jo som kjent besøket av selveste Julenissen! Men denne julen går ikke helt som planlagt: Snekker Andersen, iført fullt nissekostyme, sklir på holka og etter en heidundrende kjelketur krasjer han med den ekte Julenissen. De to bestemmer seg for å gjøre et bytte – «Jeg går til dine barn og du går til mine». Nissefamilien har aldri før hatt besøk av en ekte snekker, og familien Andersen har aldri før hatt besøk av den ekte Julenissen…

Alf Prøysens sjarmerende og stemningsfulle julefortelling har gledet barn og voksne siden 50-tallet. Historien om Snekker Andersen og Julenissen har blitt en uunnværlig del av juletradisjonene her til lands, både i bokform og som et fast innslag på NRK før julaften.

I hovedrollene finner vi Trond Espen Seim som juleentusiasten Snekker Andersen, og Anders Baasmo Christiansen som selveste Julenissen.

Varighet: 1 time og 13. min.
Skuespillere: Trond Espen Seim, Anders Baasmo Christiansen, Ingeborg Sundrehagen Raustøl, Johanna Mørck, Eirik Hivju, Thias Salberg, Ella Lockert Postl, Jan Oscar Juvkam Wiedom, Rebecca Skogly Holen, Filip Lubbock-Myrseth, Ann Carnarius Elseth, Thor Aamodt, Dag Håvard Engebråten, Anders M. Pedersen
Sjanger: Familiefilm
Regi: Terje Rangnes
Nasjonalitet: Norge
Aldersgrense med begrunnelse: Tillatt for alle. Filmen har en scene som kan virke noe nifs, men den er kortvarig og løser seg raskt. Filmen har ellers en varm grunntone og blir derfor tillatt for alle.
Språk: norsk
Produksjonsår: 2016
Distributør: Nordisk Film Distribusjon