Knøttekino – Sangen fra havet

Lørdag 15. mai kl. 12:00

HVOR: Sal 2
VARIGHET: 1 time og 33 min
PRIS: fra 90,- til 90,-
ARRANGØR: Sandnes kunst- og kulturhus

Kjøp billett

Knøttekino – Sangen fra havet

Årets vakreste filmeventyr – for store og små!

Sangen fra havet er en fantastisk fortelling for små og store. Inspirert av det irske sagnet om selkiene – en skapning som er halvt sel, halvt menneske – forteller filmen et eventyr om en bror og en søsters fabelaktige reise gjennom myter, magi og fortidens glemte hemmeligheter.

Ben og den stumme lillesøsteren Saoirse bor med pappaen sin i et fyrtårn på en øy i havgapet. En dag begynner de merkeligste ting å skje, og før de vet ordet av det befinner de to seg på et eventyr uten like – i en verden med alver, kjemper, myter og magi. Saoirse er nemlig den siste selkien, og nå må hun finne stemmen sin og synge havets sang for å redde alvefolket fra å gå under for alltid.

Sangen fra havet lanseres med norske stemmer – med blant andre Henrik Folke-Olsen Hellum, Josephine Østergaard, Anders Baasmo Christiansen, Lise Fjeldstad, Trond-Viggo Torgersen og Ane Brun i de norske stemmene. Bli med på en stor filmopplevelse!

Aldersgrense: 6 år
Enkelte dramatiske scener og nifse skikkelser gjør at denne filmen får 6-årsgrense. Tillatt for alle sammen med voksen.

Norske stemmer: Henrik Folke-Olsen Hellum, Ane Brun, Anders Baasmo Christiansen, Lise Fjeldstad, Trond-Viggo Torgersen, Johannes Joner, Christian Skolmen, Per Skjølsvik; Josephine Østergaard m.fl.
Regi: Tomm Moore
Foto: Darragh Byrne
Manus: Will Collins
Musikk: Bruno Coulais, Kila
Produksjonsselskap:  GKids, Cartoon Saloon, Melusine Prods., the Big Farm, Superprod, Norlum, Irish Film Board, Film Fund Luxembourg, Eurimages Fund, Council of Europe, Broadcasting Authority of Ireland, Film and Audiovisual Centre of Wallonia Brussels Federation, Inver Inves
Varighet: (minutter) 93
Produksjonsår: 2014
Nasjonalitet: Belgia Danmark Frankrike Irland Luxembourg