Klassisk søndag – Skjulte perler del 1

Søndag 24. september kl. 18:00

HVOR: Sandnes kulturhus
VARIGHET: 1 time, ingen pause
PRIS: fra 120,- til 275,--
ARRANGØR: Nino Felbab

FORHÅNDSKJØP SNACKS OG DRIKKE

Slik virker forhåndskjøp

Du kan nå kjøpe snacks og drikke som settes klart til deg før arrangementet. Hvis det er pause vil det kun være mulig å forhåndskjøpe til pausen.

Klikk her for å forhåndskjøpe

PRAKTISK INFORMASJON

Arrangementet starter presis. Foajé og Kulturhusbaren åpner 1 time før arrangementstart. Du viser billetten ved inngang til salen. Om du har mobilbillett bør den lastes ned før inngang for å unngå kødannelse.

Klassisk søndag – Skjulte perler del 1

OM KONSERTEN

Anja Felbab, piano
Nino Felbab, klarinett
Lazar Miletic, bratsj

Klassisk søndag er første av fire konserter i konsert-serie «SKJULTE PERLER» og en spennende introduksjon til et unikt ensemble. Anja, Nino og Lazar fremfører sjeldent spilte verker for piano/klarinett/bratsj trio. Med eventyrlig musikk av Schumann, intime men likevel intense stykker av Bruch og noen overraskelser inni mellom, er denne konsert en fantastisk mulighet til å ta et skritt videre inni verden av kammermusikk.

Nino er en profesjonell klarinettist fra Serbia, som for tiden er bosatt i Norge. Han har studert i Serbia, Norge og Sveits under veiledning av noen av dagens mest fremtredende klarinettlærere, som Francois Benda, Leif Arne Pedersen, Håkon Vestly og Ante Grgin.
Han har også hatt en rekke masterclass timer med noen av verdens fremste klarinettister, som Yehuda Gilad, Aleksandar Tasic, Andreas Sundén, Björn Nyman og Martin Fröst.                                              Videre er han prisvinner og finalist i en rekke prestisjetunge musikalske konkurranser, som for eksempel “Petar Konjovic” (Serbia), “Davorin Jenko” (Serbia), “Ohrid Pearls” (Nord-Makedonia), Norges musikkhøgskole kammermusikk-konkurranse og mange flere.Han er aktiv som både solo- og kammermusiker, med mange forestillinger og konserter over hele verden.   Han har opptrådt på mange festivaler i inn- og utland som for eksempel “Chamber Music Festival” i Oudewater (Nederland), Musikkfestuka i Bodø, “Crusell Music Festival” i Finland og Nordlysfestivalen i Tromsø for å nevne noen. Sammen med kona Anja Felbab har han spilt en rekke konserter som «Duo Memento» både i Norge og utland.

Anja er en prisvinnende og etterspurt pianist, som er bosatt i Stavanger. Hun har spilt en rekke konserter i Norge, Sverige, Nederland, Tyskland, Østerrike, Slovenia, Serbia. Hun er aktiv som solist, kammermusiker og akkompagnatør. Hennes lange erfaring innen kammermusikk og akkompagnement har ført til samarbeid med flere institusjoner og ensembler i Norge, blant annet Musikk i Nordland, KammeRana ensemblet, Distriktmusikerne i Ryfylke. I tillegg til å være pianist i «Duo Memento» er hun også medlem av piano trio «Trio Perone». Anja er aktiv som pedagog og er ansatt som piano lærer ved Sandnes Kulturskole.

Lazar er født i Kragujevac, Serbia i 1990. Han har sin bachelor diploma fra University of Arts i Beograd -Faculty for Music, hvor han studerte med prof.Panta Velickovic. I tillegg til dette har han deltatt på mesterklasser med professor Hartmund Rohde, Isabel van Keullen, Gordana Matijevic Nedeljkovic, Dorota Siuda, Paul Wakabayashi, Vesna Rilak, David Takeno og Hariolf Schlihting. I 2012 flyttet Miletic til Norge og begynte å samarbeide med prof. Lars Anders Tomter. Han har sin mastergrad fra Norges Musikkhøgskole i Oslo hvor han studerte med prof. Tomter. Høsten 2011 vant Miletic 1. pris i en?konkurranse i Padova (Italia). I 2012 mottok han pris fra fondet "Meri Zezelj " for beste student og eksamen på Fakultetet for musikk i Beograd. I 2014 vant Miletic 3. Pris på Internasjonal konkurranse i Stockholm. Lazar har markert seg både i serbisk og norsk musikkliv, men også internasjonalt gjennom en rekke engasjementer som kammermusiker og solist. Han har vært medlem av "Berliner camerata" i Tyskland, "Orkester Teatro la Scala" i Italia, "Musica Vitae" i Sverige og «Arktisk filharmoni» i Norge.
Siden 2011 har han vært fast medlem i kammerorkesteret BGO "Dusan Skovran" i Serbia. Som solist har Lazar spilt med blant annet Helgeland Sinfonietta, Musica Vitae i Sverige. Per dags dato er Lazar Miletic fast ansatt som solobrasjist og kunstnerisk ansvarlig i MiNensemblet ved Musikk i Nordland. En stilling han har hatt siden høsten 2014.