Håvard Gimse og Charlie Siem

Fredag 20. september kl. 19:30

HVOR: Sandnes kulturhus
VARIGHET: Ca 110 min
PRIS: fra 275,- til 445,--
ARRANGØR: Sandnes kunst- og kulturhus

Kjøp billett

FORHÅNDSKJØP SNACKS OG DRIKKE

Slik virker forhåndskjøp

Du kan nå kjøpe snacks og drikke som settes klart til deg før arrangementet. Hvis det er pause vil det kun være mulig å forhåndskjøpe til pausen.

Klikk her for å forhåndskjøpe

PRAKTISK INFORMASJON

Arrangementet starter presis. Foajé og Kulturhusbaren åpner 1 time før arrangementstart. Du viser billetten ved inngang til salen. Om du har mobilbillett bør den lastes ned før inngang for å unngå kødannelse.

Håvard Gimse og Charlie Siem

OM KONSERTEN

Vi har gleden av å invitere til en konsertopplevelse av de sjeldne. VI har klart å få tak i fantastiske Charlie Siem & Håvard Gimse. Sammen, skal de fremføre verker av Ole Bull, Edvard Grieg samt flere perler fra den romantiske/klassiske musikkverdenen.

Om musikerne

Charlie Siem er en av dagens fremste unge fiolinister og har opptrådt med mange av verdens fineste orkestre og kammerensemble; Bergen Filharmoniske Orkester, Camerata Salzburg, Czech National Symphony, Israel Philharmonic, London Symphony, Moscow Philharmonic, Oslo Philharmonic, Rotterdam Philharmonic og Royal Philharmonic Orchestra.

Siem ble født i London av en norsk far og britisk mor, og begynte å spille fiolin i en alder av tre år etter å ha hørt en sending av Yehudi Menuhin som spilte Beethovens fiolinkonsert. Han har en bred tverrkulturell apell, og har studert på kjente konservatorier og under store mestere som Itzhak Rashkovsky og Shlomo Mintz.

Han er lidenskapelig opptatt av å bringe klassisk musikk til nye publikumsgrupper over hele verden og har gjenopplivet den eldgamle fiolinistiske tradisjonen med å komponere virtuose variasjoner av populære låter. Dette har han gjort sammen med blant annet artister som Bryan Adams, Jamie Cullum og The Who. Ved siden av all musikken har Charlie Siem også hatt en rekke samarbeid med motemerker som Armani, Chanel, Dior og Hugo Boss.

Charlie Siem spiller på Guarneri del Gesù-fiolinen fra 1735, kjent som "D'Egville".

Håvard Gimse regnes som blant Skandinavias fremste pianister, en musiker med dyp følsomhet og en sterk personlig stil. Han har et omfattende repertoar på mer enn 30 pianokonserter og er kjent for sitt arbeid som solist og kammermusiker. Hans tallrike innspillinger på Naxos, Naim, Simax, Sony, Fabra, Lawo og Chandos har ført til strålende anmeldelser og priser som Diapason d'Or i Frankrike og Gramophone's Editor's Choice.

Gimse er født og bor i den lille byen Kongsvinger, øst for Oslo. Han studerte ved Hochschule der Künste Berlin hos Hans Leygraf og senere hos Jiri Hlinka i Norge. Hans 1.pris i Jugend Musiziert European Competition i 1987 var den første i en rekke store utmerkelser. Han vant Steinwayprisen i 1995, Griegprisen i 1996, Sibeliusprisen i 2004, Den norske kritikerprisen for sine fremføringer av Beethovens cellosonater med Truls Mørk på Festspillene i Bergen 2011 samt Lindemannprisen i 2022. i 2023 Var han nominert til Nordisk Råds Musikkpris. Samarbeidet med Truls Mørk har vært en sentral del av Gimses arbeid i mer enn 30 år.