Händel-Opera – Dramatikk

Søndag 26. september kl. 19:00

HVOR: Foaje - Kulturhuset
VARIGHET: 75 min inkl 10-12 min pause
PRIS: fra 200,- til 200,-
ARRANGØR: Åshild Spikkeland

Kjøp billett

Händel-Opera – Dramatikk

Storslåtte fortellinger om ulike menneske-skjebner fra Georg Friedrich Händels opera- og oratorieunivers

Åshild Spikkeland har studert i operaklassen til Anne Lise og Carlo Allemano, med Guri Holmgren, Bettina Smith, Matthew Mark Marriott og nylig Elizabeth Norberg-Schulz ved Universitetet i Stavanger. Hun spilte Mercedes i Bel Cantantis oppsetning av Carmen i Washington DC, Mrs Longiddyleg i ‘Contanza the Mouse’ ved UiS og er et kjent fjes på utallige Opera-cafeer i Stavanger Konserthus og Sandnes Kulturhus, deltatt på utallige oratorie- og pasjonskonserter i kirkene i Rogaland, både sunget og spilt piano til roller i oppsetninger gjennom Rogaland fylkeskommune, med FFUK, Folkeakademiet, Den Kulturelle Skolesekk og Kulturelle Spaserstokk, ved Utstein kloster, Ledaal og Holmeegenes Museer, og ved UiS. Hun er dramatisk sopran med mye trøkk og fortellerglede.

Jakub har studert sang ved Universitet i Stavanger og musikkpedagogikk ved Institutt for Musikk i Katowice i Polen. Han er en erfaren ensemblesanger, free-lance musiker og bass-solist, og har jobbet med Stavanger Symfoniorkester, Kilden Vokalensemble, Trondheim Vokalensemble, TSO, NOSO, Opera Rogaland, Stavanger Katedralsangere, Opera Polska, Silesian Filharmonie Kor, vokalgruppen PiP og Katowice Solist Ensemble Camerata Silesia. Camerata Silesia er et solistkor på høyeste nivå som opptrer i hele Europa. Som solist de siste årene har han sunget blant annet Sciarrone i Tosca, Alcindoro i La Boheme, Flora’s tjener i La Traviata, En Skriftlærd i nyskrevet Pasjon av Wolfgang Plagge, og Jotun Dovre i den nyskrevne operaen Harald Dovrefostre av John Gunnar Akerø, og sunget bass-stemmen i Passion of Bach 2021. Jakub er Rogalands desidert dypeste – og blideste bass!

Ulvi Hasanli, kommer ifra Azerbadsjan hvor han tok bachelorgrad i fiolinspill, har master fra Grieg Academiet i Bergen, postgraduate Diploma fra Universitetet i tillegg til master i bratsj. Som freelance har han spilt mye på turneer i inn- og utland. Kom og hør hans vakre og sensitive tone !

Vladimir Todea er en cellist fra Sverige som nylig har vunnet Kammermusikk-prisen sammen med sin makker, konsertpianisten Kiril Kutin. De vant også nettopp en konkurranse i Oslo, og Vladimir er tatt opp til videre studier i flere storbyer i Europa. 

Kiril Kutin har vunnet mange internasjonale klaverkonkurranser, har master fra Bulgaria og Diplom fra Universitetet i Stavanger og er en meget aktiv akkompagnatør og solist – i tillegg til å male vakre malerier !

Kiril Kutin -flygel
Åshild Spikkeland  – sopran
Jakub Adam Nieziela – bass
Ulvi Hasanli – fiolin/bratsj
Vladimir Todea – cello