Gianni Schicchi

Lørdag 2. oktober kl. 18:00

HVOR: Stor sal - Kulturhuset
VARIGHET: ca 1 time, ikke pause
PRIS: fra 425,- til 425,-
ARRANGØR: Opera Rogaland i samarbeid med UIS.

Kjøp billett

Gianni Schicchi

O mio babbino caro – åh, min kjære pappa, synger Lauretta til sin far Gianni Schicchi for å få lov til å være sammen med sin elskede Rinuccio. Kjærligheten som uttrykkes i hennes velkjente arie, kan synes å stå i kontrast til sjalusien, hykleriet, manipulasjonen og dobbeltspillet som ellers preger det middelalderske Firenze, hvor handlingen i operaen er lagt. Men er Lauretta så uskyldig som hun kan virke, der hun forsøker å få viljen sin gjennom hos sin far?

Den velstående Buoso Donati er død, og hans utallige slektninger later som de sørger, men vi forstår raskt at de først og fremst er ute etter sin del av arven. Det ryktes imidlertid at alt skal være testamentert til et kloster, gud forby! Gianni Schicchi foreslår å gjemme bort liket og tilbyr seg å spille rollen som Buoso Donati på dødsleiet, slik at han kan diktere et nytt testamente – et testamente der Donatis gode «venn» Gianni Schicchi blir tilgodesett med både det ene og det andre…

I forkant av selve operaforestillingen skal sangerne holde en musikalsk konferanse i form av operakåseri. Vi kan glede oss til en morsom komedie med løgn, bedrag og ikke minst vakker sang!

I denne oppsetningen har den eminente regissøren Einar Bjørge hentet inspirasjon fra 80-tallet og amerikanske TV-serier som Dynastiet og Dallas.

Forestillingen blir produsert av Opera Rogaland, i godt samarbeid med UIS/UK 

VARIGHET
ca. 1 time og 20 minutter, uten pause.

ARRANGØR
Opera Rogaland IKS