Frida Ånnevik

Torsdag 31. oktober kl. 19:30

HVOR: Kinokino
VARIGHET: Ca 75 min
PRIS: fra 480,- til 480,--
ARRANGØR: Sandnes kunst- og kulturhus

Kjøp billett

PRAKTISK IFORMASJON PÅ KINOKINO

18-ÅRS ALDERSGRENSE

På dette arrangementet er det alkoholservering.
Ved tillatt alkoholservering i salen er det dessverre ikke adgang for personer under 18 år, og det vil heller ikke være mulig å bruke vergeskjema. Dette som følge av retningslinjer fra Sandnes kommune.

Arrangementet starter presis. Kafeen i 1. etg åpner 1 time før arrangementstart.

Dørene inn til salen åpner 1 time før start. I sal1 er det også bar hvor du kan kjøpe drikke og snacks.

Du viser billetten ved inngang til salen. Om du har mobilbillett bør den lastes ned før inngang for å unngå kødannelse.

Mer praktisk informasjon finner du her

Frida Ånnevik

OM KONSERTEN

Våren 2024 fylte Frida Den Norske Opera og ballett hele to ganger, og mottok overveldende tilbakemeldinger for konsertene. Frida reiser i høst på en ny runde rundt i Norge med sine musikere. Med seg har hun Andreas Vold Løwe på piano, Haldor Røyne på gitarer, og Jo Berger Myhre på bass.

9. februar gav Frida ut sitt sjette album til strålende mottagelse blant anmeldere og publikum.
«VI» er en viseplate, med Fridas særegne evne til å formidle tekst som lengre fortellinger, gjennom folketoner eller i stram pop-form. Tekstene er inspirert av moderne og gammel kjærlighet, av tekst som holder igjen og tekst som renner over, av Halldis Moren Vesaas, Robyn, Haim, Joni Mitchell, Cezinando, Anne Grete Preus, Valkyrien Allstars, Christine and the Queens, Masåva, Phoebe Bridgers og Laura Marling for å nevne noen.

Dette er det første albumet med eget materiale fra Frida siden «Flyge fra» i 2017. Siden det har hun utgitt en samling gjendiktninger og coverversjoner på «Andre sanger» i 2019. Sammen med Chris Holsten slapp hun coveren «Hvis verden» i 2020, hun har skrevet musikk til «Hvem skal trøste knøttet» på Oslo Nye Teater, og hun har gjort duetter med Nils Bech og Moddi. Høsten 2023 bidro Frida med «Vrimmel» på hyllestplata «Møtested» til Anne Grete Preus.

Frida har fra første plate formet et uttrykk der tradisjon og nyskaping smelter sammen, og trives godt med å både passe inn i - og samtidig utfordre det å være visesanger. De siste årene har hun turnert landet rundt på scener ute og inne, festivaler, spilt for fulle hus på Rockefeller, Sentrum Scene, og mange scener rundt i landet.


Pressen om «VI»:
Er ikke bare et foreløpig høydepunkt i Frida Ånneviks diskografi, men selve standarden norskeartister som sysler med ambisiøs og hjerteskjærende popmusikk må strekke seg etter i 2024» -VG

«Frida Ånnevik har en unik stemme, og åpenbart mye på hjertet. Sett av litt tid og ta en lytt»  -Aftenposten  

«En av landets vareste, mest uttrykksfulle stemmer, som gjør ekstra sterkt inntrykk når sangene er så poetiske som dette» - Dagsavisen

Om Frida:
– Fra Ridabu, Hamar
– Gitt ut 5 soloalbum: Synlige hjerteslag (2010), Ville ord (2013), Her bor (2016), Flyge fra (2017) Andre sanger (2019) og Skogenes sang med In The Country (2014), Lyden av Prøysen (2014) og «Hvis verden» med Chris Holsten (2020).
– Mottatt Grappas debutantpris, 5 Spellemannpriser, Prøysenprisen, Skjæraasenprisen, Hedmark Fylkeskommunes Kulturpris, Olle Adolphsons Stipend (S), m.m.

https://fridaannevik.no

https://www.youtube.com/@FridaAannevikOfficial