Filmmusikk med Sandnes symfoniorkester

Fredag 25. mars kl. 19:00

HVOR: Stor sal - Kulturhuset
VARIGHET: 1,5 t inkludert pause
PRIS: fra 200,- til 300,--
ARRANGØR: Sandnes symfoniorkester

PRAKTISK INFORMASJON

Arrangementet starter presis. Foajé og kafe åpner 1 time før arrangementstart. Du viser billetten ved inngang til salen. Om du har mobilbillett bør den lastes ned før inngang for å unngå kødannelse..

Filmmusikk med Sandnes symfoniorkester

22. mars 1895, samme år som Sandnes symfoniorkester ble opprettet, debuterte de franske brødrene Lumière med filmen «Workers leaving the Lumière factory», som regnes som den første filmen i historien.

 De første filmene var uten lyd, men etter hvert som teknologien utviklet seg, ble tale, musikk og andre lydeffekter en like viktig del av filmen som bildet. I dag er musikken et viktig virkemiddel for å skape de rette følelser og stemninger samtidig som ulike temaer bidrar til å symbolisere ulike karakterer, ideer eller gjenstander.

 Opp gjennom årene har en rekke komponister bidratt med filmmusikk som i etterkant har blitt minst like anerkjent som filmene de var i. Sandnes symfoniorkester ønsker derfor å invitere til en spennende aften med filmmusikk i alle slags nyanser, stemninger og energinivå! Her får dere høre kjente klassikere av legendariske komponister som John Williams og Ennio Moricone, men også nyere musikk av Alan Silvestri og John Powell.