Filmmatiné – Trøffeljegerne fra Piemonte

Lørdag 23. april kl. 14:00

HVOR: Sal 2 - KINOKINO
VARIGHET: 1 t og 24 min, tillatt for alle
PRIS: fra 150,- til 150,-
ARRANGØR: Sandnes kunst- og kulturhus

Kjøp billett

Filmmatiné – Trøffeljegerne fra Piemonte

En humoristisk og uimotståelig sjarmbombe av en film om gamle gubber, lojale hunder, vin og mat, og om et liv i harmoni med naturen. Kritikerroste “Trøffeljegerne fra Piemonte” er en ekte kjærlighetserklæring til Italia!

Dypt inne i skogen i den italienske regionen Piemonte vandrer en gruppe menn i 80-åra på leting etter verdens dyreste ingrediens. Sammen med sine lojale, firbente bestevenner jakter de dag og natt på den hvite Alba-trøffelen – en jakt som viser seg å være både farlig og totalt avhengighetsskapende.

«Trøffeljegerne fra Piemonte», regissert av Michael Dweck og Gregory Kershaw, lar fokuset hvile på de dedikerte trøffeljegerne – de siste av sin sort – som har nedarvet kunnskapen gjennom generasjoner, men som er hemmelighetsfulle når de blir bedt om å dele hvordan de finner trøflene. Vi får også oppleve hvordan sleipe mellommenn tjener skyhøye summer på å selge trøflene videre til butikker og gourmetsultne ganer ettersom tilbudet stadig blir mindre og etterspørselen bare øker.

Publikumsfavoritten og vinner av selveste Auroraprisen fra årets filmfestival i Tromsø tar de eldre herremennene og hundene deres på alvor. På samme tid har dokumentaren en god porsjon humor, blant annet i portretteringen av forholdet mellom eier og trofast hjelper, som får kongelig oppvartning når det kommer til stell og mat. Det er bare å lene seg tilbake og nyte denne lille lekkerbiskenen av en film.

Denne filmen inneholder ingen scener som antas å virke skadelig på barn, og den blir derfor tillatt for alle.

Skuespillere: Piero Botto, Maria Cicciù, Sergio Cauda, Aurelio Conterno, Enrico Crippa, Gianfranco Curti, Carlo Gondola
Regi: Michael Dweck, Gregory Kershaw
Lengde: 84 min
Produksjonsår: 2020
Orginalspråk: Italiensk
Sjanger: Dokumentar
Nasjonalitet: Italia