Filmmatiné – Kampen om Narvik

Lørdag 27. mai kl. 14:30

HVOR: Sal 2 - KINOKINO
VARIGHET: 108 min, 12 års aldersgrense
PRIS: fra 120,- til 150,--
ARRANGØR: Sandnes kunst- og kulturhus

PRAKTISK INFORMASJON KINOKINO

Arrangementet starter presis. Kafeen i 1. etg åpner 1 time før arrangementstart.

Ved arrangement i Sal1 åpner dørene inn til salen 1 time før start. I sal1  er det også bar hvor du kan kjøpe drikke og snacks.

Du viser billetten ved inngang til salen. Om du har mobilbillett bør den lastes ned før inngang for å unngå kødannelse.

Filmmatiné – Kampen om Narvik

Hitlers første nederlag

April 1940. Den gryende krigen i Europa virker fjern for nordmennene, men verdens øyne er allerede rettet mot Narvik som skiper ut jernmalmen Hitler er avhengig av for å holde det tyske krigsmaskineriet i gang. Natt til 9. april krenkes Norges nøytralitet og tyske soldater går i land. Bykommandanten overgir Narvik uten kamp, men ikke alle er villige til å legge ned våpnene. Et kompani på 200 norske soldater bløffer seg ut av byen og tar opp kampen. Blant soldatene finner vi den unge korporalen Gunnar Tofte, som får sin ilddåp i kamp mot de profesjonelle, tyske alpejegerne i fjellene. I Narvik blir Royal Hotell, der hans kone Ingrid Tofte jobber som stuepike og tolk, tyskernes nye hovedkvarter. Fra skyttergraven er det enkelt å vite hvem som er venn og hvem som er fiende. Fra den sivile siden er bildet mer komplisert.

Denne filmen har partier med utrygg og mørk stemning. Den inneholder flere scener med intense og realistiske skildringer av krigshandlinger. Den får derfor aldersgrense 12 år

Varighet: 108 min

Skuespillere: Carl Martin Eggesbø, Kristine Hartgen, Stig Henrik Hoff, Kari Bremnes, Emil Johnsen, Mathilde Cuhra, Henrik Mestad, Torfinn Nag, Holger Handtke, Christoph Bach, Billy Campbell m.fl.
Regi: Erik Skjoldbjærg
Manus: Christopher Grøndahl
Produsent: Aage Aaberge og Live Bonnevie
Foto: John-Erling H. Fredriksen
Musikk: Christine Hals
Produksjonsselskap: Nordisk Film Production
Produksjonsår: 2022
Nasjonalitet: norsk
Sjanger: krigsfilm, drama