Filmmatiné – Emily

Lørdag 28. januar kl. 14:00

HVOR: Sal 2 - KINOKINO
VARIGHET: 130 min, 12 års aldersgrense, Engelsk tale med norsk tekst,
PRIS: fra 120,- til 150,--
ARRANGØR: Sandnes kunst- og kulturhus

Filmmatiné – Emily

Historien om en av verdens mest kjente forfattere, Emily Brontë som finner troen på sin egen stemme og skriver kjærlighetsklassikeren Stormfulle Høyder

EMILY følger den transformative, spennende og oppløftende reisen til Emily Brontë, en av historiens mest kjente og hemmelighetsfulle forfatterne. Hun vokste opp i en tid da kvinner skulle være stille, lydige og pliktoppfyllende. De fikk absolutt ikke si sin mening eller dele sine tanker, følelser og drømmer. Emily er imidlertid fantasifull, rebelsk og brenner etter å fortelle historiene sine. 

Dette er historien om hennes oppvekst som kvinne i 1800-tallets Storbritannia og forholdene som formet henne. Den forteller om hennes store kjærlighet til broren Branwell, det intense søsterskapet med Charlotte og Anne og og ikke minst om hennes forbudte kjærlighet. 

Handlingen tar sted før hun skrev Stomfulle Høyder (Wuthering Heights) og viser hvordan hun som en rebell og utenforstående utvikler seg til å bli en av verdens mest kjente, gåtefulle og provoserende forfattere.

Emily Brontë spilles av Emma Mackey, som fikk sitt store gjennombrudd i serien 'Sex Education'. Filmen hadde verdenspremiere på filmfestivalen i Toronto og er skrevet og regissert av Frances O'Connor.

Skuespillere: Emma Mackey, Oliver Jackson-Cohen, Adrian Dunbar
Regi og manus: Frances O'Connor
Produsent: Jo Bamford, David Barron, Robert Patterson, Piers Tempest
Produksjonsselskap: Embankment Films, Ingenious Media
Originalspråk: Engelsk
Sjanger: Drama,biografi
Nasjonalitet: Storbritania

Varighet: 130min

OPPLEV MER: FÅ MED DEG RIKSTEATRETS FORESTILLING STORMFULLE HØYDER . Torsdag 9. februar kl 19.00 i kulturhuset. Mer informasjon om forestillingen