Filmklubben – The girl with all the gifts (2016) AVLYST/FLYTTES

Onsdag 16. september kl. 19:00

HVOR: Sal 2 - KINOKINO
VARIGHET: 1 time og 50 min. BILLETTER SELGES VED INNGANG!
PRIS: fra 80,- til 80,-
ARRANGØR: KINOKINO FILMKLUBB

Kjøp billett

Filmklubben – The girl with all the gifts (2016) AVLYST/FLYTTES

Filmklubben er medlemsbasert. En må derfor melde seg inn for å kunne se film i filmklubben. Men alle kan bli medlemmer, og de fleste melder seg inn når de møter på visning første gang.

Medlemskap kr 100,- inkl første visning. Deretter kr 80,- pr visning.
BILLETTER SELGES VED INNGANG

Mer om filmklubben.  Følg filmklubben på Facebook

This fiercely intelligent British chiller from Scottish director Colm McCarthy, whose small-screen credits include Doctor Who, Sherlock and Peaky Blinders, breathes new life into age-old horror tropes, taking familiar fears of zombies, the apocalypse and eerie children and spinning them in surprising ways. …. provocative, imaginative and unafraid to sink its teeth into complex and challenging material. Bravo!” (The Guardian)

På en strengt bevoktet base blir en gruppe barn studert i et program for å finne kuren til et virus som har herjet kloden med ødeleggende kraft, og forandret befolkningen til blodtørstige zombier, såkalte «hungries». Barna er menneskehetens siste håp for å overleve. Melanie har skoletimer hver dag. Hun blir fraktet til undervisningen bundet til en rullestol, og når de kommer for å hente henne er det med våpnene klare.

Melanie og medelevene er annengenerasjons hybrider – dels hungry, dels menneske. Men til forskjell fra den første generasjonen hungries, som drives utelukkende av ren blodtørst, imponerer Melanie i klasserommet. Hun er meget oppmerksom og oppfinnsom, svært intelligent og elsker læreren. Når basen blir erobret av hungries, klarer Melanie å unnslippe. Bærer hun på nøkkelen til å oppdage en kur for pesten som er i ferd med å utslette hele menneskeheten?

THE GIRL WITH ALL THE GIFTS følger i fotsporene til kritikerroste britiske sjangerfilmer som Danny Boyles 28 DAGER SENERE og Alfonso Cuaróns CHILDREN OF MEN. For selv om verken zombiefilmer eller postapokalyptiske marerittsvisjoner er mangelvare, er filmen og den bestselgende boken den er basert på en interessant vri på velkjente sjangerelementer.

Med Glenn Close, Gemma Arterton og Paddy Considine i de ledende rollene er dette et av årets høydepunkt for fans av skrekk og science-fiction.

«En av de beste sci-fi, zombie/thrillerne på mange år, og en av de beste filmene på kino i 2016.» Kinomagasinet, terningkast 6

«Kul zombiefortelling med knallgod hovedrolle. Forfriskende godt «NRK Filmpolitiet, terningkast 5

«Apokalyptisk opptur! En av de sterkeste filmene i sin sjanger på lang tid» – Dagsavisen, terningkast 5

«Eit overraskande medrivande og velspela skrekkdrama, som (bokstavelig talt) gjev nytt liv til dei omvandrande døde.»Klassekampen, terningkast 5

Basert på den bestselgende boken «Menneskebarnet» av M.R. Carey

 

Originaltittel: The Girl with All the Gifts
Skuespillere: Gemma Arterton Glenn Close Sennia Nanua Paddy Considine
Regi: Colm McCarthy
Manus : Mike Carey
Foto: Simon Dennis
Musikk: Cristobal Tapia de Veer
Nasjonalitet: Storbritannia, USA
Originalspråk: Engelsk
Lengde: 1 t. 50 min.
Produksjonsår: 2016
Aldersgrense: 15 år

Det kan være at det fortsatt er noen smittevernsrestriksjoner i september, men det vil filmklubben informere om når det nærmer seg.