Filmklubben – The Farewell (2019) USA

Onsdag 11. november kl. 19:00

HVOR: Sal 2 - KINOKINO
VARIGHET: 1 time og 40 min BILLETTER SELGES VED INNGANG!
PRIS: fra 80,- til 80,-
ARRANGØR: KINOKINO FILMKLUBB

Kjøp billett

Filmklubben – The Farewell (2019) USA

BILLETTER SELGES VED INNGANG

Filmklubben er medlemsbasert. En må derfor melde seg inn for å kunne se film i filmklubben. Men alle kan bli medlemmer, og de fleste melder seg inn når de møter på visning første gang. Medlemskap kr 100,- inkl første visning. Deretter kr 80,- pr visning.

Mer om filmklubben.  Følg filmklubben på Facebook

Billi er født i Kina, men bor i New York. Nå skal hun i et familiebryllup i Changchun. Bryllupet er iscenesatt og bare en unnskyldning for at hele familien skal samles for å se bestemor, Nai-Nai, en aller siste gang. Hun har ikke lenge igjen å leve, men akkurat det får hun ikke vite, fordi familien har bestemt seg for å holde det hemmelig. Forsøket på å gi henne en lykkelig tid forskånet fra bekymringer kommer i konflikt med Billis vestlige verdier.

Billi prøver å navigere i et minefelt av forventinger og sosiale koder i Kina, samtidig som hun lærer mye om seg selv og gjenoppdager landet hun ble født i. Med en god løgn i sentrum blir det et humoristisk og rørende møte mellom familie og kulturer.

The Farewell er en sjarmbombe av en film og historien bygger på regissør Lulu Wangs egne opplevelser.

FRA PRESSEN
” Det kan lønne seg å lage film basert på egne opplevelser. Regissør og manusforfatter Lulu Wang har i alle fall greid å skape et varmt drama om familiebånd, kulturkollisjoner og alvorlig sykdom.” NRK (5)
”Hjertevarm og autentisk” Dagbladet (5)
” Balansen sjarm, humor, alvor og hjertevarme er dog dens alle største styrke, i en film med en sår, vond og kulturell tematikk man ikke ser for ofte på film” Filmfront (5)

Skuespillere: Awkwafina, Shuzhen Zhao, X Mayo, Hong Lu, Hong Lin, Tzi Ma
Sjanger: Drama
Regi: Lulu Wang
Nasjonalitet: USA
Aldersgrense med begrunnelse: Tillatt for alle
Produksjonsår: 2019