Filmklubben – ”Systemsprengeren” (2019)

Onsdag 28. oktober kl. 19:00

HVOR: Sal 2 - KINOKINO
VARIGHET: 2 timer, BILLETTER SELGES VED INNGANG!
PRIS: fra 80,- til 80,-
ARRANGØR: KINOKINO FILMKLUBB

Kjøp billett

Filmklubben – ”Systemsprengeren” (2019)

BILLETTER SELGES VED INNGANG

Filmklubben er medlemsbasert. En må derfor melde seg inn for å kunne se film i filmklubben. Men alle kan bli medlemmer, og de fleste melder seg inn når de møter på visning første gang. Medlemskap kr 100,- inkl første visning. Deretter kr 80,- pr visning.

Mer om filmklubben.  Følg filmklubben på Facebook

Benni er en ni år gammel tornado i rosa boblejakke. Hun er en systemknuser. En kasteball mellom ulike fosterhjem som ikke klarer å håndtere hennes raseriutbrudd og tøffe ytre. 

Alt Benni har lyst til er å bo sammen med moren sin igjen, men hun er ute av stand til å takle datterens uberegnelige oppførsel. Barnevernet er på vei til å gi opp, men når Micha blir ansatt som assistent begynner Benni for første gang å åpne seg. Benni knytter seg til ham, og Micha forsøker å balansere profesjonalitet med personlig engasjement.

PRESSEN OM FILMEN:
«Det river i hjertet å se denne filmen… full av håp og glede, vekker både latter og tårer om hverandre» – NRK (5)
«Forrykende» – VG (5)
«En av de sterkeste, mest krevende og nyanserte prestasjonene jeg noensinne har sett fra en barneskuespiller» – Dagsavisen (5)
«Hjerteskjærende» – Stavanger Aftenblad (5)
«Eineståande om barna som fell igjennom alle tryggingsnett» – Klassekampen (5)

SYSTEMSPRENGEREN er debutfilmen til den tyske regissøren Nora Fingscheidt. Unge Helena Zengel briljerer i hovedrollen som ni år gamle Benni. Filmen ble for første gang vist ved filmfestivalen i Berlin i 2019 der den mottok Sølvbjørnen (Alfred Bauer Prisen) for beste film. Den har siden vært favoritt på en rekke festivaler over hele verden, og vant prisen for beste internasjonale film under Oslo Pix Filmfestival i juni.

REGISSØR NORA FINGSCHEIDT OM FILMEN:
”Jeg har laget denne filmen for å vekke forståelse for barn som Benni. Barn som opplever en evig runddans fra bosted til bosted, med stadige nye omsorgspersoner. Hvordan skal et barn finne ro, når forandring er det eneste stabile i tilværelsen? Samtidig tar Benni oss med inn i den ville og fantasifulle verdenen til en som kjemper for å få sin mors kjærlighet.

Til tross for alt det vanskelige, avspeiler filmen Bennis livsenergi, hennes humor og lengsel. Jeg ønsket å skape en film som man opplever med alle sanser. Bennis oppførsel kan nok sjokkere, men som tilskuer vil jeg at man skal være glad i og føle omsorg for henne.
Voldelig atferd fra barn er et rop om hjelp. Alltid.”

VINNER AV BESTE INTERNASJONALE FILM på Oslo Pix Filmfestival – juryens begrunnelse:

«Denne filmen er en eksepsjonell debutfilm som presenterer relevante spørsmål om hvordan enkeltindivider forholder seg til hverandre og som representanter i et større system. Vi ble engasjert av balansen mellom mørket og lyset, uvilligheten til å presentere en hurtig løsning, samt den sirkulære sammensetningen speilet i form, innhold og karakter. Skuespillerpresentasjonen til den ni år gamle hovedrollen i filmen alene hadde nok innflytelse til å ta oss alle med storm.»

Skuespillere: Helena Zengel, Albrecht Schuch, Gabriela Maria Schmeide
Sjanger: Drama
Regi: Nora Fingscheidt
Nasjonalitet: Tyskland
Aldersgrense med begrunnelse: 12 år
Språk: tysk
Produksjonsår: 2019