Filmklubben – Smerte og ære (2019)

Onsdag 1. april kl. 19:00

HVOR: Sal 2 - KINOKINO
VARIGHET: 1 time og 53 min. BILLETTER SELGES VED INNGANG!
PRIS: fra 80,- til 80,-
ARRANGØR: KINOKINO FILMKLUBB

Kjøp billett

Filmklubben – Smerte og ære (2019)

BILLETTER SELGES VED INNGANG

Filmklubben er medlemsbasert. En må derfor melde seg inn for å kunne se film i filmklubben. Men alle kan bli medlemmer, og de fleste melder seg inn når de møter på visning første gang. Medlemskap kr 100,- inkl første visning. Deretter kr 80,- pr visning. Mer om filmklubben

«Pedro er tilbake på topp!” (Klassekampen, 6-er)

”Antonio Banderas er rett og slett fantastisk i rollen som Pedro Almodóvars alter ego Salvodor Mallo – en filmskaper som befinner seg i både en kunstnerisk og personlig krise.
Aldring er lidelse; Den 70-årige Pedro Almodóvar er fullstendig klar over dette og sukrer ikke den bitre pillen. Han reflekterer over sin egen karriere i denne svært så personlige filmen. «Uten å lage film er livet mitt meningsløst», sier regissøren Salvador Mallo (Antoni Banderas) i filmen.”
(Cine, 6-er)

Vi får bli med på den aldrende filmregissøren Salvador Mallos tilbakeblikk: barndommen hans på 60-tallet, da han emigrert med foreldrene til en landsby i Valencia på jakt etter velstand, det første begjæret, hans første voksne kjærlighet i Madrid på 80-tallet, smerten av samlivsbruddet mens kjærligheten fortsatt var levende og intens, å skrive som den eneste terapien for å glemme det uforglemmelige, den tidlige oppdagelsen av kino og tomrommet, det uendelige tomrommet som gjør en filmskaper ute av stand til å fortsette å skape filmer.

Denne historien forteller om skapelsesprosessen, om vanskeligheten ved å skille den fra sitt eget liv og om lidenskapen som gir den mening og håp.

Ved å erindre sin fortid, gjenfinner Salvador et akutt behov for å formidle den, og i det behovet finner han også sin frelse.

«Smerte og ære» konkurrerte i hovedkonkurransen under Cannes Filmfestival.

Originaltittel: Dolor Y Gloria
Skuespillere: Penélope Cruz, Antonio Banderas
Regi:Pedro Almodóvar
Manus: Pedro Almodóvar
Foto:  José Luis Alcaine
Musikk:  Alberto Iglesias
Nasjonalitet: Spania
Originalspråk: Spansk
Lengde: 1 t. 53 min.
År: 2019
Aldersgrense: 12 år