Filmklubben – Saint Omer

Onsdag 6. mars kl. 19:00

HVOR: Kinokino
VARIGHET: 122 min, 9 års aldersgrense
PRIS: fra 80,- til 80,--
ARRANGØR: KINOKINO FILMKLUBB

Kjøp billett

PRAKTISK INFORMASJON KINOKINO

Arrangementet starter presis. Kafeen i 1.etg åpner 1 time før arrangementstart.

Ved arrangement i Sal1 åpner dørene inn til salen 1 time før start. I sal1 er det også bar hvor du kan kjøpe drikke og snacks.

Du viser billetten ved inngang til salen. Om du har mobilbillett bør den lastes ned før inngang for å unngå kødannelse.

Filmklubben – Saint Omer

BILLETTER SELGES VED INNGANG. Medlemskap kr 100,- inkl første visning. Deretter kr 80,- pr visning
Mer om filmklubben. Følg filmklubben på Facebook

Frankrikes Oscar-kandidat, nominert til European Film Awards
Venezia-festivalen: Juryens Grand Prix gikk til Alice Diops kompromissløse rettsalsdrama Saint Omer.

Alice Diops fiksjonsfilmdebut er et sosialrealistisk rettsdrama basert på en sann historie, med Kayije Kagame og Guslagie Malanda i hovedrollene. Rettsdramaet er basert på en rettssak Diop selv deltok i.

Den unge, gravide romanforfatteren Rama følger en rettssak mot en senegalesisk kvinne. Kvinnen er anklaget for å ha myrdet sin 15 måneder gamle datter ved å etterlate henne på en strand slik at hun ble tatt av tidevannet. Rama vil bruke den tragiske hendelsen til å skrive en moderne adapsjon av den gamle myten om Medea, men ting går ikke som forventet.

Filmen er basert på en fransk rettssak fra 2016 mot Fabienne Kabou, som ble dømt for samme forbrytelse. Alice Diop fulgte selv denne rettssaken. Gjennom et brennende og innsiktsfullt blikk på rase- og klasseproblematikk, ønsker filmen å ta et oppgjør med viktige samfunnsproblemer i dagens Frankrike.

Filmen hadde verdenspremiere i konkurranse på filmfestivalen i Venezia i 2022. Der vant den Silver Lion Grand Jury-prisen, i tillegg til Luigi De Laurentiis Lion of the Future-prisen. Filmen er valgt som det franske bidraget til kategorien Beste internasjonale film ved Oscar-utdelingen 2023, og er blant de 15 filmene som er utvalgt i nest siste runde.

Skuespillere: Kayije KAGAME, Guslagie MALANDA, Valérie DRÉVILLE , Aurélia PETIT, Xavier MALY, Robert CANTARELLA, Salimata KAMATE, Thomas DE POURQUERY, Adama Diallo Tamba, Mariam Diop, Dado Diop
Regi: Alice Diop
Manus: Amrita David, Alice Diop, Marie N'Diaye
Produsent: Toufik Ayadi, Christophe Barral
Foto: Claire Mathon
Musikk: Thibault Deboaisne
Produksjonsselskap: Srab Films
Produksjonsår: 2022
Orginalspråk: Fransk
Sjanger: Drama
Nasjonalitet: Frankrike

Filmen har en alvorlig tematikk og enkelte scener som kan virke urovekkende på yngre barn. Selv om tematikken ikke er tilrettelagt for barn, har filmen et neddempet uttrykk, og den alvorlige tematikken formidles i hovedsak verbalt uten sterke følelsesutbrudd.