Filmklubben – Parasitt

Onsdag 2. september kl. 19:00

HVOR: Sal 2 - KINOKINO
VARIGHET: 2 timer og 12 min BILLETTER SELGES VED INNGANG!
PRIS: fra 100,- til 100,-
ARRANGØR: KINOKINO FILMKLUBB

Kjøp billett

Filmklubben – Parasitt

Filmklubben er medlemsbasert. En må derfor melde seg inn for å kunne se film i filmklubben. Men alle kan bli medlemmer, og de fleste melder seg inn når de møter på visning første gang.

Medlemskap kr 100,- inkl første visning. Deretter kr 80,- pr visning. 
BILLETTER SELGES VED INNGANG

Mer om filmklubbenFølg filmklubben på Facebook

«Parasitt» tok storeslem på årets Oscar-utdeling. Hele fire priser stakk filmen av med. Beste film, beste regi, beste fremmedspråklige film og beste originalmanus. Det er også Sør-Koreas første Oscar.

Filmen er en sjangerlek av de sjeldne. Sømløst slynges man mellom varm humor, iskald thriller, familiedrama og samfunnssatire. Samtidig styrer den unna alle konvensjoner og klisjeer, slik at filmen umulig kan settes i bås. Gjør deg klar til en filmopplevelse uten sidestykke!

Vi møter en familie på fire som bor i en nedslitt kjellerleilighet i byen. Utsikten er en glipe på gateplan mot et smug der bedrukne karer har for vane å late vannet. Med varierende hell tyvlåner de internett fra etasjen over, og for å få mat på bordet pakker de pizzaesker for en restaurantkjede i nærheten. På tross av samholdet og kjærligheten til hverandre, er det ikke stort til liv. Etter et besøk fra en venn av familiens sønn, åpenbarer det seg med ett en gyllen mulighet, en vei ut av elendigheten. Familien griper sjansen med begge hender.

Parasitt ble i 2019 den første sør-koreanske filmen som har vunnet Gullpalmen for beste film under Cannes filmfestival.

” Det er deilig å se en film der man ikke aner hvor historien er på vei, men overrasker stadig med uventede utviklinger.” (NRK P3, 5-er)

” Kjenner du til begrepet «blåtur»? At man legger ut på en tur uten å vite hva som er målet og hvordan man skal komme seg dit? For meg var å sett e meg ned og se på «Parasitt» en beslektet opplevelse. Og hvilken opplevelse!” (Dagbladet, 6-er)

Kort om regissøren
Bong Joon-ho er en sørkoreansk filmregissør og manusforfatter. Han fikk internasjonal anerkjennelse for sin andre spillefilm Memories of Murder (2003), og oppnådde videre kunstnerisk og kommersiell suksess med sine påfølgende filmer The Host (2006) og Snowpiercer (2013), som begge er blant de mest inntjenende filmene gjennom tidene i Sør-Korea.

Originaltittel: Gisaengchung
Regi: Bong Joon-ho
Roller: Song Kang-ho, Lee Sun-Hyun, Jo Yeo-jeong, Choi Woo-sik
Manus: Kim Dae-hwan, Bong Joon-ho
Nasjonalitet: Sør-Korea
Språk: koreansk
Musikk: Jung Jaeil
Lengde: 2 t. 12 min.
Produksjonsår: 2019
Aldersgrense: 15 år

Det kan være at det fortsatt er noen smittevernsrestriksjoner i september, men det vil filmklubben informere om når det nærmer seg.