Filmklubben – Koko-di Koko-da (2019 )

Onsdag 15. april kl. 19:00

HVOR: Sal 2 - KINOKINO
VARIGHET: 1 time og 26 min.BILLETTER SELGES VED INNGANG!
PRIS: fra 80,- til 80,-
ARRANGØR: KINOKINO FILMKLUBB

Kjøp billett

Filmklubben – Koko-di Koko-da (2019 )

BILLETTER SELGES VED INNGANG

Filmklubben er medlemsbasert. En må derfor melde seg inn for å kunne se film i filmklubben. Men alle kan bli medlemmer, og de fleste melder seg inn når de møter på visning første gang. Medlemskap kr 100,- inkl første visning. Deretter kr 80,- pr visning. Mer om filmklubben

Johannes Nyholm er tilbake med svart komikk av tøffeste sort. I ’Koko-di koko-da’ kombinerer han en helt Lynch’sk sans for mystikk med et streif af Haneke-ubehag. 

Filmens hovedpersoner er paret Elin og Tobias, som reiser på telttur i håp om å gjenfinne hverandre og bearbeide sorgen etter deres datters død. Før de vet ordet av det, blir de fanget i en endeløs strøm av meningsløs og avstumpet vold – tilsatt en gavmildt skvett skjev, svensk humor. Alt sammen til tonene av den svenske barnesangen ‘Koko-di Koko-da’ og med Peter Belli i en ikke uvesentlig og mer enn infernalsk rolle.

Koko-di koko-da ble en sensasjon på Sundance, og trakk lange køer til markedsvisningene på filmfestivalen i Berlin. Regissør Johannes Nyholm imponerer med en skrekkfortelling som Variety beskriver som både «…brutal and childlike».

Filmen illustrerer døden som det absurde, kalde og nådeløse marerittet det er for alle som blir igjen, og som må prøve å fortsette livet til tross for sin nær uhåndterlige smerte.

Terningkast 5 fra FilmMagasinet:
«Koko-di Koko-da hever Nyholms ry som kultfilm-auteur til nye sfærer og har allerede vært en suksess på festivaler rundt om i verden, bl.a. i Sundance, Berlin, Karlovy Vary og Haugesund. Filmen er noe av det mest tankevekkende og originale du får se i år.»

Fra FilmPolitiets Podcast fra filmfestivalen i Haugesund:
«En film det er vanskelig å beskrive, den er forunderlig, den er forvirrende, den kan være irriterende men den er også fantastisk!»

«Vi mener å ha lest noen omtale Koko-di Koko-da som Groundhog Day møter The Babadook. Og det er jammen meg ikke en dårlig beskrivelse av filmen. Dette er en film som blir sittende. Den er vellaget, gjennomtenkt og smart, og er passe uforutsigbar i sin bevisste forutsigbarhet. Den er mer ubehagelig enn skummel. Og mer tankevekkende enn skremmende. En film som er vel verdt å sjekke ut!»   Sitater fra anmeldelse hos skrekkfilmentusiastene på www.blodklubben.no

Originaltittel: Koko-di Koko-da
Skuespillere:  Peter Belli, Leif Edlund, Ylva Gallon, Katarina Jakobson, Morad Baloo Khatchadorian, Brandy Litmanen
Regi: Johannes Nyholm
Manus : Johannes Nyholm
Foto: Tobias Höiem-Flyckt, Johan Lundborg
Musikk: Olof Cornéer, Simon Ohlsson
Nasjonalitet: Sverige Danmark
Originalspråk: Dansk/Svensk
Lengde: 1 t. 26 min.
Produksjonsår: 2019
Aldersgrense: 18 år
Begrunnelse: Registrert, ikke sensurert.