Filmklubben – Echo (2019) Island

Onsdag 9. desember kl. 19:00

HVOR: Sal 2 - KINOKINO
VARIGHET: 1 time og 19 min BILLETTER SELGES VED INNGANG!
PRIS: fra 80,- til 80,-
ARRANGØR: KINOKINO FILMKLUBB

Kjøp billett

Filmklubben – Echo (2019) Island

BILLETTER SELGES VED INNGANG

Filmklubben er medlemsbasert. En må derfor melde seg inn for å kunne se film i filmklubben. Men alle kan bli medlemmer, og de fleste melder seg inn når de møter på visning første gang. Medlemskap kr 100,- inkl første visning. Deretter kr 80,- pr visning.

Mer om filmklubben.  Følg filmklubben på Facebook

Det nærmer seg jul på Island, og en bemerkelsesverdig stemning legger seg over landet. En forlatt gård brenner, et barnekor synger julesanger, en museumsarbeider krangler på telefonen, en ung jente får mammaen til å prøve VR-briller. I denne hybridfilmen med 56 scener fra Island i adventstiden, skildrer Rúnar Rúnarsson et bittersøtt bilde av et moderne samfunn.

”Å hengi seg til denne filmens rytme krever en viss omstilling, men det er nettopp den ukonvensjonelle strukturen – at vi kastes inn i noe for så å bli rykket ut, igjen og igjen – som skaper intensitet. Man sitter på ank og lurer på hva som venter rundt neste sving, og det føles som om Rúnarsson forsøker å holde oss der gjennom hele spilletiden.

Filmskapere som mestrer det korte formatet er ofte i stand til å formidle det de vil uttrykke gjennom bare et bilde eller en stemning. Kortfilmens særegne poesi ligger nettopp i det uavklarte, mellom linjene, i det å stole på at publikum aktiveres og blir meddiktere. Rúnar Rúnarsson besitter denne evnen, og Echo er – på tross av å være en hybrid – mest av alt en hyllest til kortfilmens egenskaper.

Hans 56 utvalgte øyeblikk er enten hjerteknusende eller hjertevarmende, på hver sin spesielle måte. ” (Montages)

Regi: Rúnar Rúnarsson
Nasjonalitet: Island
Aldersgrense med begrunnelse: Tillatt for alle
Språk: islandsk
Produksjonsår: 2019