Filmklubben – Beast (England-2017)

Onsdag 5. februar kl. 19:00

HVOR: Sal 2 - KINOKINO
VARIGHET:  1 t. 47 min. BILLETTER SELGES VED INNGANG!
PRIS: fra 80,- til 80,-
ARRANGØR: KINOKINO FILMKLUBB

Kjøp billett

Filmklubben – Beast (England-2017)

BILLETTER SELGES VED INNGANG

Filmklubben er medlemsbasert. En må derfor melde seg inn for å kunne se film i filmklubben. Men alle kan bli medlemmer, og de fleste melder seg inn når de møter på visning første gang. Medlemskap kr 100,- inkl første visning. Deretter kr 80,- pr visning. Mer om filmklubben

Seriemorder-mysterium i mesterklasse. – The Guardian

I et lite øysamfunn i Jersey faller en ung kvinne for en mystisk fremmed som gir henne mulighet til å unnslippe sin undertrykkende familie. Når han blir mistenkt for en rekke brutale mord, forsvarer hun ham for enhver pris og lærer samtidig hva hun er i stand til å klare…

«Beast» er en psykologisk dramatriller om Moll, en ung jente som spilles av imponerende nykommer Jessie Buckley. Hun møter den spennende fremmede Pascal, mens rykter om en seriemorder sprer seg over den isolerte øya. Moll har utfordringer med kontrollerende og overbærende slektninger, og sin egen mørke bakgrunn. Pascal synes å være den eneste som virkelig forstår henne. Det er imidlertid noe mørkt og mystisk med Pascal, og han tiltrekker seg snart oppmerksomhet i forhold til drapene. Spørsmålet er, hvor langt er Moll villig til å gå for å beskytte sin nye elsker og sjelevenn?

”Med kyndig bruk av tilbakeholdt informasjon samt en tone og registil som kan føre tankene til Andrea Arnold, forteller Beast en fascinerende og moralsk kompleks historie om å trekkes vekk fra det konforme og mot det potensielt farlige. Dog i en mer sjangerren psykologisk thriller enn Arnolds filmer, men med kledelig gjenklang av Emily Brontë så vel som Bonnie & Clyde.

Beast er en mørkt gnistrende perle av en film, av en filmskaper og med en hovedrolleinnehaver vi forhåpentligvis kommer til å se mye mer av framover.” (Cinema,6-er)

Originaltittel: Beast
Skuespillere: Johnny Flynn, Jessie Buckley, Geraldine James, Charley Palmer Rothwell, Hattie Gotobed, Emily Taaffe
Regi: Michael Pearce
Manus: Michael Pearce
Produsent: Kristian Brodie | Lauren Dark | Ivana MacKinnon
Foto: Benjamin Kracun
Nasjonalitet: England
Originalspråk: Engelsk
Lengde: 1 t. 47 min.
Produksjonsår: 2017
Aldersgrense: 15 år
Begrunnelse Enkelte brutale volds- og drapsskildringer gjør at denne filmen får 15-årsgrense.