Filmklubben – Aquarius

Onsdag 12. oktober kl. 19:00

HVOR: Sal 2 - KINOKINO
VARIGHET: 2 timer og 26 min. BILLETTER SELGES VED INNGANG. 15-årsgrense.
PRIS: fra 80,- til 80,--
ARRANGØR: Alive produksjoner

PRAKTISK INFORMASJON KINOKINO

Arrangementet starter presis. Kafeen i 1. etg åpner 1 time før arrangementstart.

Ved arrangement i Sal1 åpner dørene inn til salen 1 time før start. I sal1  er det også bar hvor du kan kjøpe drikke og snacks.

Du viser billetten ved inngang til salen. Om du har mobilbillett bør den lastes ned før inngang for å unngå kødannelse.

Filmklubben – Aquarius

BILLETTER SELGES VED INNGANG

Medlemskap kr 100,- inkl første visning. Deretter kr 80,- pr visning

Mer om filmklubben 

Følg filmklubben på Facebook

Rollen som Clara i den brasilianske filmen Aquarius er av typen en skuespiller kan gå og vente på gjennom en hel karriere. Sonia Braga kaster ikke bort muligheten, og presterer et fullendt portrett av en aldrende kvinne med et tydelig levd liv bak seg.

Clara er en 65 år gammel pensjonert musikkkritiker og enke. Men hun er også den siste leilighetseieren i Aquarius, et luksuriøst to-etasjes kompleks i Recife. Alle de andre leilighetene har allerede blitt kjøpt opp av et selskap som har helt andre planer for tomten. Clara har sverget på å bli boende til hun dør, og hun går inn i en kald krig med selskapet, en konfrontasjon som er både mystisk, skremmende og nervepirrende.

Kleber Mendonça Filho har skrevet og regissert en rik og varm film med en stemningsfull miljøskildring og et rikt spekter av interessante figurer.

Kleber Mendonça Filho bruker smarte grep for å illustrere tidens gang. Den unge Clara har kort hår etter en kreftbehandling. Når vi først møter den gamle Clara, er hennes lange, fyldige hår et tydelig tegn på kampen hun har vunnet og tiden som har gått.

Hennes vinylsamling er et bindeledd mellom fortid og nåtid, med høy avspilling av Queen-låter som noen av høydepunktene. Et møbel i leiligheten brukes også som en bestandig kulisse gjennom flere tidsskildringer, både i 1940, 1980 og 2014.

Aquarius føles som en varm og nostalgisk skildring av hva som har vært viktig i Claras liv, og hvordan dette fremdeles påvirker hennes valg. Det er med på å forklare hennes standhaftighet når leiligheten hennes står i fare.

Hun har hele livet sitt knyttet til denne boligen. Å ta farvel med den ville vært som å ta farvel med alle minnene.

Med sine hyppige digresjoner og vandrende tanker, kombinerer "Aquarius" klassisk filmhåndverk med litterære kvaliteter. Dagbladet (5)
----
"Rollen som Clara i den brasilianske filmen Aquarius er av typen en skuespiller kan gå og vente på gjennom en hel karriere. Sonia Braga kaster ikke bort muligheten, og presterer et fullendt portrett av en aldrende kvinne med et tydelig levd liv bak seg. Kleber Mendonça Filho har skrevet og regissert en rik og varm film med en stemningsfull miljøskildring og et rikt spekter av interessante figurer. " Filmpolitiet (5)


Skuespillere: Sônia Braga, Maeve Jinkings, Irandhir Santos, Humberto Carrão, Fernando Teixeira, Zoraide Coleto, Buda Lira, Paula De Renor, Bárbara Colen, Daniel Porpino

Sjanger: Drama
Regi: Kleber Mendonça Filho
Nasjonalitet: Brasil, Frankrike
Språk: Portugisisk
Produksjonsår: 2016