Film – Ibelin

Søndag 16. juni kl. 14:30

HVOR: Kinokino
VARIGHET: 104 min
PRIS: fra 129,- til 159,--
ARRANGØR: Sandnes kunst- og kulturhus

PRAKTISK INFORMASJON KINOKINO

Arrangementet starter presis. Kafeen i 1.etg åpner 1 time før arrangementstart.

Ved arrangement i Sal1 åpner dørene inn til salen 1 time før start. I sal1 er det også bar hvor du kan kjøpe drikke og snacks.

Du viser billetten ved inngang til salen. Om du har mobilbillett bør den lastes ned før inngang for å unngå kødannelse.

Film – Ibelin

OM FILMEN

"Unik dokumentar i verdensklasse" (Adressa)
"Hjerteskjærende god" (NRK)
"Noe helt for seg selv" (Aftenposten)
"Unik dokumentar i verdensklasse" (Adressa)
"Ibelin” is powerful cinema - a moving masterwork (Variety)

Gameren Mats Steen døde av en muskelsykdom bare 25 år gammel. Foreldrene hans sørget over det de trodde hadde vært et ensomt og isolert liv, da de plutselig begynte å få meldinger fra online-venner av Mats over hele verden. Filmen gjenskaper det rike livet til Mats´ avatar «Ibelin» i spillverdenen, på banebrytende vis.

"Ibelin" er en hybriddokumentar - hvor ekte spillhendelser er rekonstruert. Alt er basert på virkelige hendelser og dialoger, hentet fra tusenvis av sider med rollespill-logger i World of Warcraft. I tillegg får vi se unike arkivopptak fra oppveksten og intervjuer med flere av vennene Mats fikk gjennom spillet.

FESTIVALER OG PRISER:
"Ibelin" hadde verdenspremiere i Sundance i januar, der den vant priser både for beste regi og publikumsprisen. Den ble samtidig vist på Tromsø filmfestival, hvor den også vant publikumsprisen. På Gøteborg filmfestival i februar vant den Dragon Awards, prisen for beste nordiske dokumentar.

OM REGISSØREN:
Benjamin Rees forrige film "Kunstneren og tyven" ble solgt til 80 land og har vunnet over 30 priser, noen av dem på verdens største filmfestivaler, som Sundance, London og Hong Kong. Filmen ble i 2020 kåret til en av årets beste av bl.a. BBC, Boston Globe, The Washington Post og New York Times. Filmen ble også short listet til Oscar.
Rees første langfilm "Magnus", om sjakksensasjonen Magnus Carlsen, hadde sin verdenspremiere på Tribeca-festivalen I New York og er solgt til 60 land.
Ree er fra Røise, er utdannet journalist og har tidligere laget dokumentarer og reportasjer for BBC, Reuters, NRK og VGTV. For VGTV har han bl.a regissert "Drømmen om kongeørnen" (premiere IDFA 2012), "Da Ailin kysset Lars" (2014) og "Homoterapi" i 2019 - som nylig førte til forbud mot konverteringsterapi.

Skuespillere: Mats Steen, Robert, Trude og Mia Steen, Lisette Roovers, Kai Simon Fredriksen
Norske stemmer: Thomas Stene-Johansen, Ed Larkin
Regi: Benjamin Ree
Produsent: Ingvil Giske
Foto: Rasmus Tukia, Tore Vollan
Musikk: Uno Helmersson
Produksjonsselskap: Medieoperatørene
Produksjonsår: 2024
Varighet: 104 min

Original tale, Norsk tekst
Nasjonalitet: Norsk
Originalspråk: Norsk - Engelsk

Målgruppe: ungdom/voksne