Film – Et Sandneskvad. Premiere!

Søndag 18. august kl. 19:10

HVOR: Kinokino
VARIGHET: Ca 90 min
PRIS: fra 90,- til 90,--
ARRANGØR: Henrik Stangeland

Kjøp billett

PRAKTISK INFORMASJON

Forsnakk kl 19:10
Filmvisning kl 19:30 – 20:30
Ettersnakk kl 20:30 21:00

Kafeen i 1.etg åpner 1 time før arrangementstart.

Du viser billetten ved inngang til salen. Om du har mobilbillett bør den lastes ned før inngang for å unngå kødannelse.

Film – Et Sandneskvad. Premiere!

OM FILMEN

I denne kortfilmsamlingen møter vi en håndfull figurer fra Sandnes by, og følger dem gjennom et sett forskjellige -- tidvis ukomfortable -- hendelser. Vi møter havnearbeideren med en byrde på hjertet; jenta som trenger piller for å komme seg gjennom dagen; en ensom mann som passer sine foreldres hus; og en mann på vandring i skogen. Selv om fortellingene i utgangspunktet virker disjunkte, kan en sammenheng enses, og et større bilde begynner å ta form...

"Et Sandneskvad" er på flere måter en eksperimentell film, både når det kommer til filmens innhold og oppbygning, men også i dens produksjon. Den begynte nemlig først og fremst med en tanke om hva slags filmer som kan lages, når man nå alltid har et kamera tilgjengelig, gjennom våre mobiltelefoner. Dette løsriver oss fra filmskapingens konvensjoner, og åpner opp for friere utforskning av innfall og idéer. Når tøylene er friere, har man desto mer rom til å utforske hva film kan gjøre, og i denne utforskelsen kan man nærme seg det udefinerte, som vekker i oss følelser man ikke klarer å sette ord på.

I søken av det abstrakte er det en dyp, uendelig mening å finne, som er oss fullstendig umulig å nå. Filmkunsten er et av menneskehetens desidert beste verktøy for å søke inn i det abstrakte, og til å dele sin søken med andre mennesker. Folk virker å glemme dette, når filmen forstås som et underholdingsmedium, og intet mer. Alle og enhver av oss inneholder uendeligheter, og vi burde våge å trekke oss dypere innover i stormen, heller enn å bare søke ly.

Vi burde våge oss til å føle mer enn vi forstår.