Familiesøndag – Den magiske klangen

Søndag 10. april kl. 13:00

HVOR: Foaje - Kulturhuset
VARIGHET: 35 min, aldersgruppe 1- 6 år
PRIS: fra 75,- til 150,--
ARRANGØR: Sandnes kunst- og kulturhus

PRAKTISK INFORMASJON

Arrangementet starter presis. Foajé og kafe åpner 1 time før arrangementstart. Du viser billetten ved inngang til salen. Om du har mobilbillett bør den lastes ned før inngang for å unngå kødannelse..

Familiesøndag – Den magiske klangen

Musikkforestillingen bygger på fortellingen om spillemannen som går fra dør til dør og banker på, for å få noe mat og drikke. De som slipper ham inn, får en fantastisk musikkopplevelse idet han trekker opp usynlige instrumenter av ryggsekken.

Sonia synger og spiller på xylofon, fløyte og Syngeskåler i forestillingen, og tryller frem magiske og usynlige instrumenter sammen med barna, som de lærer å spille på, sammen med sangen.

«Alle mennesker har en usynlig ryggsekk med magiske instrumenter i, men det er ikke alle som vet at de har det.» Temaet bygges opp som en musikalsk-fortellermessig forestilling. Underliggende er det også en invitasjon til barn som har det vanskelig til å kunne invitere frem de indre helende krefter. Når man spiller i det usynlige instrumentet, skyller lyden gjennom vanskelige følelser og man blir hel og glad igjen. Den bygger på fortellingen og musikkens arketypiske kraft, slik eventyrene har gjort til alle tider.

Sonia har spilt snart 1000 ganger i norske barnehager, til veldig fine tilbakemeldinger fra barn og voksne. Denne forestillingen bygger videre på den musikalske interaksjonen med barna. Sangene er nyskrevne til forestillingen.

Aldersgruppe: 1-6 år
Varighet: 35 minutter

Sonia Loinsworth har de siste 25 årene skapt et unikt musikalsk uttrykk i møtet mellom klassisk nord-indisk sang, gregoriansk sang, og overtonesang i egne komposisjoner. Akkompagnert av kun en indisk tamboura eller krystallskåler av kvarts har hun gitt en rekke konserter i inn- og utland til svært positive tilbakemeldinger i media og fra publikum. Sonia har også gjennomført mange konsertserier og snart 1000 konserter for barn i krysningsfeltet mellom norske folketoner og barnesanger, klassisk indisk musikk og overtonesang. Hun er også aktiv som utøver på ulike kulturhusscener, og tilbyr fast konserter i Tomba Emmanuelle i Oslo.

“Spennende forestilling som fengslet også de aller minste. En god blanding av musikk, fortelling og mimikk. Et vennlig fjes og tydelige bevegelser så alle forstod og kunne være med på det som foregikk. Det var en fantastisk forestilling.”
Læringsverkstedet Liantjønn Barnehage

"Det var en magisk og fin lyd av glass-instrumentene, og fint at barna fikk delta i forestillingen. Det var spennende med fortellingen underveis, og fint å kunne bruke stemmen som et instrument.”
Læringsverkstedet Gimlekollen Barnehage