Elim Brass

Søn 17. nov kl. 19:00

HVOR: Stor sal - Kulturhuset
VARIGHET: 90 min, ikke pause
PRIS: fra 200,- til 300,-
ARRANGØR: Elim Brass

Kjøp billett

Elim Brass

Jambo Mambo!
Elim Brass byr opp til svingende rytmer og afrikanske toner. 

«Jambo Mambo» er en reise gjennom afrikansk musikk. Musikken er komponert og arrangert av solist og dirigent Jan Magne Førde. I tillegg medvirker Ingrid Kjosavik, vokal, kammerkoret Grandezza, Svein Åke Bjerga, klaver, Ørjan Kjos, el.bass og Knut Egil Kristiansen, perkusjon. Tittelen på konserten «Jambo Mambo» stammer fra swahili, og betyr rett og slett hei!

Jan Magne Førde er trompetist og komponist. Mange kjenner han fra den internasjonalt kjente gruppen The Brazz Brothers. Førde kommer fra Langevåg på Sunnmøre men har hatt Trondheim som base i snart 35 år. I tillegg til sin frilans virksomhet er Førde er professor i musikk ved Nord universitet. Jan Magne Førde har gitt ut 4 solo album. I tillegg har han medvirket på over 100 album med andre artister.

Førdes musikk og uttrykk blir ofte omtalt som folkemusikk i moderne stil, med klare røtter i jazzmusikken. Som solo artist og sammen med gruppen The Brazz Brothers har Førde turnert i over 40 land. Spesielt møtene med Afrikanske musikere og kultur har inspirert Førde.

På konserten vil Førde presentere noen av sine mest kjente komposisjoner samt afrikansk inspirert musikk. Flere av arrangementene er spesialskrevet til Elim Brass, og blir fremført for første gang.

Ingrid Kjosavik er en profesjonell sanger fra Stavanger. Hun har ved flere anledninger portrettert Eva Cassidy og gjør turnéer for Rikskonsertene og Den kulturelle skolesekken (2011-2016) med en forestilling med ord og toner fra Eva Cassidys liv. Høsten 2013 var hun også på tv-skjermen som deltaker på «The Voice -Norges beste stemme» på Tv2. Høsten 2015 var hun med på «The Amazing Grace Concert Tour» i Sør Afrika sammen med tre andre gospelartister fra andre deler av verden, bla Cinque Cullar fra Chicago. Her holdt de flere konserter i Johannesburg og Cape Town. 

Elim Brass er tilsluttet Normisjon og kommer fra Sandnes. Korpset består av 21 musikere og arrangerer og deltar på konserter og tilstelninger både i Sandnes Kulturhus, kirker og bedehus. Årlig deltar Elim Brass på Påskefestkonsert i Madlamark kirke. Brass Café har utviklet seg til å bli en tradisjon, med jevnlige arrangementer i foajéen i Sandnes Kulturhus.

Elim Brass har tidligere hatt samarbeid med flere kjente artister, blant annet Randi Tytingvåg, Ingrid Kjosavik m/band, Torolf «Innante» Norbø, Svein Tang Wa, Gunnar Roaldkvam Olav Larsen m/band, Espen Hana, Kjell Inge Torgersen og Astri Kloster Særvoll, Ytre Suløens Jass-Ensemble, Marianne Antonsen og Ole Edvard Antonsen.

Elim Brass feirer 60 årsjubileum i 2019 og konserten i Sandnes kulturhus er et ledd i rekke jubileumsarrangementer dette året, bl.a. matinékonsert i Sandnes kirke 19.oktober med Hege Kristin Kjærvoll som gjesteartist.

Dirigent for Elim Brass er Ingrid Graftås Føttum.

Kammerkoret Grandezza ble opprettet 15.10.2018, er tilsluttet Madlamark menighet i Stavanger. Koret har som mål å uttrykke og formidle sangglede med musikalske godbiter i alle genrer. Koret har dette året medvirket på Påskefestkonsert i Madlamark kirke bl.a. med Kjell Inge Torgersen, Elim Brass og musikerne Svein Åke Bjerga, Ørjan Kjos og Knut Egil Kristiansen. Koret deltok på festivalhøymesse i forbindelse med Norsk Orgelfestival 2019, og hadde i november konsertsamarbeid med vokalisten Solveig Slettahjell og trommeslager Pål Hausken.

Korets dirigent er Gro Årsvoll