Drømmekonsert med Henning Kraggerud

Søn 5. jan 2020 kl. 18:00

HVOR: Stor sal - Kulturhuset
VARIGHET: ca 1 time , ingen pause
PRIS: fra 65,- til 170,-
ARRANGØR: Sandnes Ung Symfoni og Stavanger ungdomsorkester

Kjøp billett

Drømmekonsert med Henning Kraggerud

Sandnes kulturskole Ung symfoni er et ungdomsorkester som består av musikanter i alderen mellom 13 og 19 år. Sammen med Stavanger kulturskoles ungdomsorkester, inviterer disse orkestrene til DRØMMEKONSERT sammen med den anerkjente fiolinisten Henning Kraggerud.

Fiolinisten Henning Kraggerud er en av Skandinavias mest ettertraktede utøvere. Han spiller også bratsj, og er en prisbelønnet kammermusiker. I tillegg er han dirigent og komponist med mer enn 200 verker på merittlisten. Kraggerud har opptrådt som solist med mange av verdens fremste orkestre og har samarbeidet med mange høyt profilerte dirigenter og utøvere. Han har spilt inn en rekke kritikerroste verker på CD og DVD, også egne komposisjoner, og har mottatt en rekke priser. På konserten 5. januar får publikum høre orkestrene i samspill med Henning Kraggerud der de blant annet fremfører noen av Kraggeruds egne komposisjoner samt musikk av Johan Halvorsen og Ole Bull. Det blir også en egen avdeling med Henning Kraggerud og pianisten Ida Mo Schanche. Henning Kraggerud spiller på en fiolin bygget av Guarneri del Gesu i 1744, stilt til rådighet av Dextra Musica.

Drømmekonserten er et resultat av samarbeidet mellom De unges orkesterforbund (UNOF) og Sparebankstiftelsen DNBs datterselskap Dextra Musica, der orkestre kan søke støtte til å arrangere konsert og seminar med en av toppsolistene tilknyttet Dextra-stallen.