Carmen

Torsdag 20. oktober kl. 19:00

HVOR: Sandnes kulturhus
VARIGHET: 3 t og 15 min, inkludert pause
PRIS: fra 220,- til 480,--
ARRANGØR: Operarogaland

FORHÅNDSKJØP SNACKS OG DRIKKE

Slik virker forhåndskjøp

Du kan nå kjøpe snacks og drikke som settes klart til deg før arrangementet. Hvis det er pause vil det kun være mulig å forhåndskjøpe til pausen.

Klikk her for å forhåndskjøpe

PRAKTISK INFORMASJON

Arrangementet starter presis. Foajé og Kulturhusbaren åpner 1 time før arrangementstart. Du viser billetten ved inngang til salen. Om du har mobilbillett bør den lastes ned før inngang for å unngå kødannelse..

Carmen

CARMEN er Opera Rogalands første egenproduserte helaftens operaoppsetning med forestillinger i Sandnes og Stavanger Kulturhus.

Noen av de beste sangerne i Norge, bla Kjetil Støa som Don Jose, vil sammen med Ana Petricevic som Carmen gi liv til menneskeskjebnene som er knyttet sammen i det miljøet hvor denne intense kjærlighetshistorien utspiller seg.

Solister, kor, flamencodansere og fullt orkester vil under kyndig musikalsk ledelse av Alberto Maniaci i Hans Petter Harboes fargerike scenografi, kostymer designet av Cristina Aceti og regi ved Einar Bjørge, gi liv til ett av verdenshistoriens mest populære og mest oppførte operaverk.

I denne oppsetningen av Bizets CARMEN kommer vi tett på en ung kvinne som forsøker å finne tilbake til seg selv, hvem hun er og hvorfor hun er. Til nå har hun forgjeves forsøkt å viske ut fortiden, flykte fra seg selv ved å stadig kaste seg inn i nye kortvarige relasjoner. Så møter hun den unge Don Jose og får erfare den store kjærligheten - det å elske noen betingelsesløst for første gang. Don Jose forlater alt og alle, selv sin forlovede og kaster seg ut i et nytt liv med Carmen som lever på vandring med sine sigøynervenner fra skyggesiden av samfunnet. Men deres bakgrunn og livserfaring er for ulik, og snart blir det like vanskelig å leve sammen som det å forlate hverandre. Når fortiden innhenter dem, hver på sin måte, blir de tvunget til å ta avgjørende og skjebnesvangre valg. Innenfor Bizets dramatiske og medrivende musikalske univers, spiller det seg ut en kamp på liv og død – en jakt etter mening og tilhørighet i en verden preget av dominans og underkastelse.

Carmen: Ana Petricevic (20.okt og 22.okt) / Eira Huse (21. Og 23. Okt)
Don José: Kjetil Støa / Ole Morten Velde (21.okt)
Escamillo: Aleksander Løe Myrling
Morales: Mattis Holthe Møll Austrheim OR PRAKTIKANT / Davide Sodini OR PRAKTIKANT
Zuniga: Zaza Gagua / Cover: Erlend Kristiansen Jåsund OR PRAKTIKANT
Micaëla: Astrid Kallenbach-Gustavson (20.okt og 22.okt) /Lydia Hoen Tjore (21. Og 23. Okt)
Cover: Hannah Edmunds OR PRAKTIKANT
Mercédès: Marie-Elise Herredsvela / Pernille Wiik OR PRAKTIKANT (23. okt)
Frasquita: Olivera Ticevic / Maria Mælan Bill OR PRAKTIKANT (23. okt)
Dancairo: Lasse Økland / Aksel Frisnes OR PRAKTIKANT (23. okt)
Remendado: Steffen S. Sortland
Lilas Pastia: Korist Ole Harald Bergsholm
Andres: Øyvind Kleppe OR PRAKTIKANT
En sigøyner: Erlend Kristiansen Jåsund OR PRAKTIKANT
6 dansere fra UiS