Carmen

Torsdag 20. oktober kl. 19:00

HVOR: Stor sal - Kulturhuset
VARIGHET: 3 t og 15 min, inkludert pause
PRIS: fra 220,- til 480,--
ARRANGØR: Operarogaland

PRAKTISK INFORMASJON

Arrangementet starter presis. Foajé og Kultuhusbaren åpner 1 time før arrangementstart. Du viser billetten ved inngang til salen. Om du har mobilbillett bør den lastes ned før inngang for å unngå kødannelse..

Carmen

CARMEN er Opera Rogalands første egenproduserte helaftens operaoppsetning med forestillinger i Sandnes og Stavanger Kulturhus.

Noen av de beste sangerne i Norge, bla Kjetil Støa som Don Jose, vil sammen med Ana Petricevic som Carmen gi liv til menneskeskjebnene som er knyttet sammen i det miljøet hvor denne intense kjærlighetshistorien utspiller seg.

Solister, kor, flamencodansere og fullt orkester vil under kyndig musikalsk ledelse av Alberto Maniaci i Hans Petter Harboes fargerike scenografi, kostymer designet av Cristina Aceti og regi ved Einar Bjørge, gi liv til ett av verdenshistoriens mest populære og mest oppførte operaverk.

I denne oppsetningen av Bizets CARMEN kommer vi tett på en ung kvinne som forsøker å finne tilbake til seg selv, hvem hun er og hvorfor hun er. Til nå har hun forgjeves forsøkt å viske ut fortiden, flykte fra seg selv ved å stadig kaste seg inn i nye kortvarige relasjoner. Så møter hun den unge Don Jose og får erfare den store kjærligheten - det å elske noen betingelsesløst for første gang. Don Jose forlater alt og alle, selv sin forlovede og kaster seg ut i et nytt liv med Carmen som lever på vandring med sine sigøynervenner fra skyggesiden av samfunnet. Men deres bakgrunn og livserfaring er for ulik, og snart blir det like vanskelig å leve sammen som det å forlate hverandre. Når fortiden innhenter dem, hver på sin måte, blir de tvunget til å ta avgjørende og skjebnesvangre valg. Innenfor Bizets dramatiske og medrivende musikalske univers, spiller det seg ut en kamp på liv og død – en jakt etter mening og tilhørighet i en verden preget av dominans og underkastelse.

Carmen: Ana Petricevic (20.okt og 22.okt) / Eira Huse (21. Og 23. Okt)
Don José: Kjetil Støa / Ole Morten Velde (21.okt)
Escamillo: Aleksander Løe Myrling
Morales: Mattis Holthe Møll Austrheim OR PRAKTIKANT / Davide Sodini OR PRAKTIKANT
Zuniga: Zaza Gagua / Cover: Erlend Kristiansen Jåsund OR PRAKTIKANT
Micaëla: Astrid Kallenbach-Gustavson (20.okt og 22.okt) /Lydia Hoen Tjore (21. Og 23. Okt)
Cover: Hannah Edmunds OR PRAKTIKANT
Mercédès: Marie-Elise Herredsvela / Pernille Wiik OR PRAKTIKANT (23. okt)
Frasquita: Olivera Ticevic / Maria Mælan Bill OR PRAKTIKANT (23. okt)
Dancairo: Lasse Økland / Aksel Frisnes OR PRAKTIKANT (23. okt)
Remendado: Steffen S. Sortland
Lilas Pastia: Korist Ole Harald Bergsholm
Andres: Øyvind Kleppe OR PRAKTIKANT
En sigøyner: Erlend Kristiansen Jåsund OR PRAKTIKANT
6 dansere fra UiS