Barokk trompet ensemble – Foajekonsert

Lørdag 16. mai kl. 14:00

HVOR: Foaje - Kulturhuset
PRIS: fra 20,- til 20,-
ARRANGØR: Sandnes kulturhus

Kjøp billett

Barokk trompet ensemble – Foajekonsert

I 2020 fyller Sandnes kulturhus 20 år, og dette skal selvsagt markeres. Som ledd i jubileumsfeiringen vil vi presentere utvalgte perler fra regionens mangfoldige musikkliv. En lørdagsettermiddag hver måned presenterer vi en ny artist, i et bredt spekter av musikalske uttrykk. Scenen er kulturhusfoajèen, og alle musikkinteresserte er hjertelig velkommen. Få det med deg – billetten koster bare 20 kroner.

Publikum blir her invitert på en musikalsk reise tilbake i tid. Opplev en unik konsert med majestetisk musikk fra trompetens gullalder spilt på kopier av 1600-tallets naturtrompeter.

«Trompeten i historisk perspektiv» Trompeten var en viktig del av samfunnet for flere hundre år siden. Den varslet om fare, og hadde en viktig rolle i de store begivenhetene. Med sine fanfarer og briljante klang var trompeten med i både krig og til fest og ved hoffene var det ansatt trompetister og andre musikere.

I barokken, som er trompetens gullalder, var de store trompetensemblene som klingende maktsymboler. Trompeten hadde på denne tiden ingen ventiler som på vår moderne trompet, og kunne bare produsere toner fra naturtonerekken. Derav navnet Naturtrompet som også er brukt om Barokktrompeten. Det var en stor kunst å beherske instrumentet og repertoaret fra den tiden vitner om at trompetistene utviklet et enormt høyt nivå. De var virtuoser likeverdige fiolinister og fløytister, på tross av begrensningene ved å bare kunne spille toner fra naturtonerekken.