Barnekino – Lars er LOL

Lørdag 2. desember kl. 14:00

HVOR: Sal 2 - KINOKINO
VARIGHET: 89 min
PRIS: fra 75,- til 90,--
ARRANGØR: Sandnes kunst- og kulturhus

PRAKTISK INFORMASJON KINOKINO

Arrangementet starter presis. Kafeen i 1. etg åpner 1 time før arrangementstart.

Ved arrangement i Sal1 åpner dørene inn til salen 1 time før start. I sal1  er det også bar hvor du kan kjøpe drikke og snacks.

Du viser billetten ved inngang til salen. Om du har mobilbillett bør den lastes ned før inngang for å unngå kødannelse.

Barnekino – Lars er LOL

OM FILMEN

Amanda syns det er kult å henge med Lars ...andre vil heller henge han ut

Amanda kommer tilbake til skolen etter sommerferien, og er fremdeles stormforelsket i klassekameraten Adam. Men Amanda tør ikke å vise at hun liker ham. Hun tør knapt å si hei. Alt blir mye vanskeligere når Amanda får en oppgave hun anser som en sosial katastrofe: Hun blir fadder for den nye gutten i klassen, Lars, som har Downs syndrom. Selv om Amanda ikke har lyst, sier hun til slutt ja.

Lars skaper uønsket oppmerksomhet for Amanda. Hun synes han dummer henne ut foran Adam og de andre på skolen. Men når Amanda blir bedre kjent med Lars, oppdager hun at de likevel har mye til felles. Hos Lars slipper Amanda seg løs og tør endelig å vise seg som den hun er.

Selv om de blir gode venner, er det fremdeles viktig for Amanda å holde vennskapet skjult på skolen, spesielt for Adam og ikke minst Anna, klassens mest populære. Og da Amanda begynner å henge med Anna bare for å komme tettere på Adam, blir alt bare verre. Hos Anna er det ikke kult å henge med Lars, tvert imot er det kult å henge ham ut.

I frykt for selv å bli hengt ut, ender Amanda opp med å svikte Lars. Hun gjør noe fryktelig, som hun virkelig angrer på. Hvordan skal hun gjøre det godt igjen, og si unnskyld til Lars?  

«Lars er LOL» er basert på Iben Akerlies bestselgende roman med samme navn fra 2016.

Pressen om filmen:

  • «En tvers gjennom medrivende og sjarmerende film om det å stå på utsiden og likevel våge å være seg selv» Dagsavisen 
  • "Velspilt om venner, forelskelse og digital mobbing" Adresseavisen
  • "Fortjener et stort publikum (….). Måtte denne fine og kloke filmen bli sett av mange" Fædrelandsvennen
  • "Trekker åpenlyst i våre hjertetråder." NRK
  • "Barn i målgruppen (…) vil få mye ut av «Lars er LOL». Voksne vil ikke forbli uberørte, de heller."VG
  • "Regidebutant Eirik Sæter Stordahl orkestrerer drevent et vellykket ensemble av barneskuespillere. Lilly Winger Schmidt fortolker overgangsfasen mellom barne- og ungdomstiden med den perfekte miksen av uro og nysgjerrighet." Aftenposten

Skuespillere: Lilly Winger Schmidt, Adrian Øverjordet Vestnes, Norah Lulu Ali-Amoafo, Agnes Grønneberg Hagen, Ilias Bouyambib, Carmen Grimseth, Mikeline  Loe Eid, Rasmus Rommetveit Laache, Marianne Mørk Larsen, Tone Mostraum, Bjørn Hallgeir Myrene, Øystein Røger, Aksel Grieg Skramstad, Leon Zappa Matos, Nicolai Dahl Hamilton, Paal Herman Ims
Regi: Eirik Sæter Stordahl
Manus: Iben Akerlie og Eirik Sæter Stordahl
Lengde: 89min
Produksjonsår: 2023
Originalspråk: Norsk
Sjanger: Familiefilm, Barnefilm, Drama
Nasjonalitet: Norge
Alder:  6 år, Filmen inneholder ingen scener som anses truende og skremmende for barn, men noen scener med mobbing gjør at filmen får 6 år.