Anita Skorgan – Bare en mamma

Lørdag 16. september kl. 19:30

HVOR: Sandnes kulturhus
VARIGHET: Ca 90 min
PRIS: fra 425,- til 425,--
ARRANGØR: Sandnes kunst- og kulturhus

FORHÅNDSKJØP SNACKS OG DRIKKE

Slik virker forhåndskjøp

Du kan nå kjøpe snacks og drikke som settes klart til deg før arrangementet. Hvis det er pause vil det kun være mulig å forhåndskjøpe til pausen.

Klikk her for å forhåndskjøpe

PRAKTISK INFORMASJON

Arrangementet starter presis. Foajé og Kulturhusbaren åpner 1 time før arrangementstart. Du viser billetten ved inngang til salen. Om du har mobilbillett bør den lastes ned før inngang for å unngå kødannelse..

Anita Skorgan – Bare en mamma

Om smerte, prøvelser og uventede gleder. For 26 år siden ble Anita Skorgan mamma til tvillingjenter med cerebral parese. Nå åpner den kjente kjære artisten opp for å fortelle om sitt utfordrende mammaliv. 

I konsertforedraget «Bare en mamma» formidler Skorgan sin smerte, sine prøvelser og uventende glede.

Beskyttet

Anita er en artist og låtskriver vi har hatt gleden av å kjenne gjennom svært mange år. Til tross for at hun har levd i offentligheten, har hun samtidig klart å beskytte sin familie mot eksponering. Derfor var det sterkt - og for mange overraskende å få ta del i noen av hennes livserfaringer da hun var gjest hos Lindmo i 2019.

Kjempet 

På hjemmebane har hun gjennom alle disse årene kjempet store kamper på vegne av sine funksjonshemmende barn.

De to tvillingjentene fikk diagnosen Cerebral parese etter en for tidlig fødsel. Begge bruker rullestol og begge bodde hjemme til de var 18 år gamle. Nå som Anita har fått tilbake kreftene, føler hun et behov for å dele disse sterke opplevelsene.

Avhengig av hjelp. 

Det har nærmest blitt en klisje at kampen mot systemet er en hardere prøvelse enn det å være forelder til barn med tunge omsorgsbehov.

Like fullt er det slik hun opplever det når hun blir fullstendig avhengig av hjelp og støtte utenfra for å klare omsorgen for de multifunksjonshemmede tvillingene og for å mestre sitt nye liv.

I foredraget skildres dette og vi er med på fortellingen om hvordan det gikk til i den første, avgjørende tiden da livet ble snudd helt rundt.

Man redder barn til et liv som funksjonshemmet. Men hva slags liv redder man dem til?  Hva slags holdninger møter barna?

Hva skjer med familien og de relasjonene som eksisterte forut for dette?  Og hvordan overlever man et sjokk og en sorg av disse dimensjoner?  

Ærlig og rått. 

Midt opp i alt dette krevende skildres også den uventede glede, kjærligheten og styrken som dukker opp og som byr på utvikling og nye horisonter. 

Underveis får vi høre Anitas personlige musikkinnslag som emosjonelt utdyper og farger det hele.