Agder Camerata

Tor 17. okt kl. 19:00

HVOR: Liten sal - Kulturhuset
VARIGHET: 90 min inkl pause
PRIS: fra 250,- til 250,-
ARRANGØR: Sandnes kulturhus

Kjøp billett

Agder Camerata

5 essensielle ledd; 4 urfremføringer av verk for 3 utøvere; 2 duetter; 1 soloverk

På konsert med Agder Camerata vil publikum få oppleve de fem essensielle ledd i fødselen til et nytt stykke klassisk musikk: Komponisten – komponistens idé – notene til stykket – utøveren – publikum. Å treffe komponistene og høre hvorfor/hvordan de skrev musikken gir et nærere forhold til musikk-tradisjonen. Det er som å holde hender med Beethoven via Liszt, Grieg, og Stravinsky. Musikken som blir til i dag står på skuldrene til disse gigantene, og bærer preg av stor frihet og mange muligheter, noe publikum vil få høre på konsert med Agder Camerata. 

I år har vi 4 urfremføringer, og alle er trioer av forskjellige konstellasjoner. I tillegg har vi to duetter og et soloverk. – Rolf Gupta: Trio for fiolin, cello, og piano – Kjell Marcussen: Sonate for gitar og fløyte – Vidar Kristensen: Trio for fløyte, cello, og gitar – Jan Erik Pettersen: “Soneo” for gitar – Anna Jastrzebska: “Reflections” for fiolin og piano – Espen Jensen: Trio for fiolin, cello, og gitar – Kari Matti Tamper: Trio for fløyte, cello, og piano

Vi garanterer at publikum vil finne noe de vil like. Kanskje man får høre noe man ikke liker så mye – til og med misliker? Det er lov! 

Besetning:
Tora Røstvik, fløyte
Olga Rakvåg, fiolin 
Randi Birkeland, cello
Espen Jensen, gitar 
Erik Haugan Aasland, piano